Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Firma Remondis se zavázala k ekologické správě vozového parku pomocí digitálních řešení od společnosti Continental

16/05/2022
Continental_PP_Gerhard_Pomberg

Se službami Continental jsme naprosto spokojeni: Gerhard Pomberg, provozní vedoucí logistiky ve společnosti Remondis Südwestfalen GmbH.

• Digitalizace zlepšuje efektivitu vozových parků a snižuje emise CO2
  • Společnost zabývající se zpracováním odpadu využívá výhod digitálního monitorování pneumatik a komplexního balíčku služeb včetně prémiových protektorovaných pneumatik
  • „Balíček služeb obsahující prémiové pneumatiky, digitální řešení a ContiLifeCycle je pro nás jednoznačným přínosem,“ Gerhard Pomberg, Remondis

Remondis Südwestfalen GmbH se sídlem v německém městě Soest je dobrým příkladem. Tato firma se zabývá zpracováním komunálního i průmyslového odpadu a patří mezi největší poskytovatele služeb pro likvidaci a zpracování odpadu na světě. Veškeré její aktivity směřují k jedinému – udržitelnosti. Firma Remondis rovněž nad rámec své hlavní podnikatelské činnosti pomáhá chránit zdroje. Odborníci na recyklaci, kteří působí ve více než 30 zemích, pracují s udržitelnými řešeními také na místní úrovni, k čemuž jim ve stále větší míře pomáhají digitální technologie. „V rámci její snahy o ekologicky šetrnou správu vozového parku využívá tato firma náš balíček služeb Conti360° Solutions – včetně prémiových pneumatik, digitální správy pneumatik ContiConnect a za tepla protektorovaných pneumatik,“ dodává Annika Lorenz, ředitelka oddělení správy vozových parků divize náhradních pneumatik společnosti Continental v Německu. „Digitalizace vozového parku umožňuje proaktivní plánování údržby a servisu, a je tak efektivním nástrojem pro snižování emisí CO2 a ochranu zdrojů.“ Pro zákazníky, jako je firma Remondis, jde o oblasti, které mohou přinášet v kontextu každodenního provozu zásadní výhody. „Výsledkem je vyšší efektivita vozového parku, snížení spotřeby paliva až o 10 % a delší životnost pneumatik,“ vysvětluje Gerhard Pomberg, provozní vedoucí logistiky firmy Remondis ve městě Soest. Kromě přínosu pro životní prostředí se jedná o hlavní faktory ovlivňující spokojenost zákazníků. „Jsme důkazem toho, že hospodárnost může jít ruku v ruce s udržitelností,“ dodává Pomberg. „Při poskytování služeb našim zákazníkům jim současně pomáháme k větší udržitelnosti.“

Continental_PP_Remondis_Workshop

Už žádné defekty za provozu: Díky ContiConnect můžeme poškozené pneumatiky okamžitě vyměnit v dílně Remondis.

ContiConnect zvyšuje provozní spolehlivost vozového parku

Pobočka Remondis Group v německém Oelde sehrála pro tuto firmu úlohu průkopníka. V březnu 2020 vedoucí dílny Thomas Feldhaus vybavil jejich vozidla systémem monitorování tlaku ContiConnect. „Thomas mi řekl o řešení ContiConnect a brzy mě přesvědčil, že má potenciál zlepšit naši správu pneummatik,“ uvádí Pomberg. „Naše vozidla využívají společnosti zabývající se likvidací odpadu, takže s defekty pneumatik jsme se setkávali prakticky denně.“

Od května 2021 bylo více než 40 vozidel provozovaných pobočkou Remondis Soest vybaveno snímači ContiConnect. Poškození pneumatiky je nyní identifikováno dříve, než způsobí defekt za provozu a odstávku vozidla: „Tento systém je opravdu rychlý. Data o pneumatikách mám k dispozici během 30 sekund a poškození mohu nechat okamžitě opravit v dílně.“

Continental_PP_Remondis_Fleet

Vozový park jako na dlani: Gerhard Pomberg má díky systému ContiConnect k dispozici všechny údaje o pneumatikách vozidel společnosti Remondis v digitální podobě.

Digitální správa pneumatik: součást ekologického přístupu ke správě vozového parku

Digitální systém monitorování tlaku ContiConnect pomáhá firmě Remondis zajistit větší udržitelnost logistiky při zpracování odpadu. „U všech pneumatik včetně kol návěsů využíváme systém pro nepřetržité monitorování tlaku,“ říká Pomberg. „Výsledkem je nižší spotřeba paliva a nižší emise CO2, optimální využití pneumatik, prevence defektů a delší životnost.“ V průběhu roku jsme se tak vyhnuli zhruba šesti defektům za provozu. Jednostranné nebo bodové opotřebení běhounu jsou rovněž minulostí. Kostra zůstává nepoškozena a pneumatiku lze protektorovat. „Systém ContiConnect je skvělý. Je přehledný, jeho použití je intuitivní a nákladově neutrální. Senzory navíc vydrží opravdu dlouho.“ Již po 12 měsících se investice do něj vrátila v podobě úspor za palivo a nižších nákladů za opravy pneumatik.

Komplexní řešení zahrnuje protektorované pneumatiky

Kromě výhod systému ContiConnect vsadila pobočka firmy Remondis z města Soest také na řešení ContiLifeCycle, jež je součástí komplexního balíčku služeb pro vozové parky Conti360° Solutions. Společnost Vergölst, partner v oblasti pneumatik, dodává pro její vozidla odolné nové pneumatiky přiníšející úsporu paliva i za tepla protektorované pneumatiky řady ContiRe. „Na hnacích nápravách používáme protektorované pneumatiky a jsme s jejich výkonem velmi spokojeni,“ říká Gerhard Pomberg. Na doporučení společnosti Vergölst nyní firma Remondis testuje protektorované pneumatiky Bandwulc Wastemaster vytvořené speciálně pro jízdu ve městě. Tyto prémiové pneumatiky – jež jsou vybaveny zesílenými bočnicemi na ochranu při kontaktu s obrubníky – byly vyvinuty odborníky na pneumatiky ze společnosti Continental speciálně pro podmínky, jimž denně čelí vozy pro svoz a zpracování odpadu. Použití za tepla protektorovaných pneumatik obsahujících až 70 % recyklovaných materiálů je v souladu s firemní filozofií společnosti Remondis a rovněž přispívá k jejím cílům v oblasti udržitelnosti.

Continental_PP_ContiConnect_2.0_Sensor

Senzory v pneumatikách pro digitalizovaný vozový park: efektivní nástroj pro snížení emisí CO2 a ochranu zdrojů.

ContiConnect: hraje svou úlohu v udržitelné Logistice 4.0

Ústředním tématem pro společnost Remondis je udržitelnost. „Chceme jít našim zákazníkům dobrým příkladem,“ říká Pomberg. Hlavními aspekty jsou digitalizace a transformace. Společnost se například nedávno rozhodla investovat do doplňkového systému, který automaticky hlásí zaplněnost kontejnerů. „Cílem je lépe využívat kapacitu odpadních kontejnerů a vyprazdňovat je skutečně až v okamžiku, kdy jsou zcela plné. Vyhneme se tak zbytečným jízdám,“ dodává Pomberg. Společnost rovněž zavedla systém, který zajišťuje, že řidiči využívají vozidla hospodárněji. Odměny a školení řidičů pomáhají prosazovat předvídavý a ekologicky šetrný styl jízdy.

Pobočka firmy Remondis ve městě Soest ukazuje, jak společnost Continental spolupracuje se svými zákazníky na implementaci ekologických systémů správy vozových parků. „Považujeme se za průkopníky, kteří ukazují, že opatření v rámci oběhového hospodářství mohou přispívat k ochraně klimatu, a rádi pomůžeme našim zákazníkům s udržitelným rozšiřováním jejich podnikání,“ říká Gerhard Pomberg. „Balíček služeb od společnosti Continental obsahující prémiové pneumatiky, digitální řešení a ContiLifeCycle je pro nás jednoznačným přínosem.“