Odborný časopis Tire Technology International udělil společnosti Continental ocenění Výrobce pneumatik roku 2017

22/02/2017
  • Porota složená z uznávaných odborníků ocenila mimořádné investice tohoto výrobce pneumatik do výzkumu a vývoje, testování a výrobního vybavení

• Zásluhou dlouhodobé strategie růstu Vision 2025 vznikla v roce 2016 celá řada projektů zaměřených na inovace a snahu o dosažení dokonalosti v různých oblastech

• Pro úspěch byly rozhodující tři faktory: středisko High Performance Technology Center, přírodní kaučuk z kořenů pampelišek a výrazné zvýšení kapacity

Nikolai Setzer, člen představenstva společnosti Continental a vedoucí Divize pneumatik

Během závěrečného večera na veletrhu Tire Technology Expo 2017, který se konal ve dnech 14. až 16. února v Hannoveru, získala společnost Continental od odborného časopisu „Tire Technology International“ se sídlem ve Velké Británii ocenění Výrobce pneumatik roku, jež bylo poprvé uděleno v roce 2008. Toto ocenění udělované komisí složené z 27 kvalifikovaných porotců, včetně odborníků z Evropy, Japonska, Indie a Spojených států, je vyjádřením uznání za investice, které společnost Continental uskutečnila v průběhu minulých dvanácti měsíců. „Máme velkou radost z tohoto ocenění, protože dokládá úspěšnost několika technologických projektů a inovací, které jsme již realizovali v souladu s naší dlouhodobou strategií růstu Vision 2025,“ uvedl Nikolai Setzer, člen výkonné rady společnosti Continental AG odpovědný za podnikový nákup a vedoucí divize pneumatik u čtvrtého největšího výrobce pneumatik na světě s prodeji ve výši více než 10 miliard eur. „Zisk ocenění pro nejinovativnějšího výrobce pneumatik je pro náš globální tým – který v současné době čítá více než 50 000 zaměstnanců – zároveň velkou motivací, aby v tomto úsilí pokračoval i nadále.“

Mezi inovace společnosti Continental, které přesvědčily porotu, patřilo otevření střediska High Performance Technology Center v německém Korbachu v červnu 2016, projekt Taraxagum, který zahrnuje zřízení výzkumného centra v německém Anklamu zabývajícího se průmyslovým využitím přírodního kaučuku z kořenů pampelišek a také výroba první pneumatiky pro nákladní vozidla na světě s běhounem vyrobeným z kaučuku získaného z pampelišek. Porotci rovněž zmínili oznámení o výstavbě výzkumného a vývojového centra se zaměřením na pneumatiky pro zemědělské stroje v portugalském Lousadu a rozšíření výrobních operací v rámci pneumatik pro nákladní vozidla v Otrokovicích v České republice.

Oliver Schramm přebírá cenu za společnost Continental

„Zákazníci poptávající produkty všech kategorií od vysoce výkonných pneumatik až po pneumatiky pro zemědělské stroje na trzích od Evropy až po Čínu budou moci těžit z rozhodnutí společnosti Continental investovat v uplynulých 12 měsících do výzkumu a vývoje, testování a výroby. Gratulujeme našemu „Výrobci pneumatik roku!“, prohlásil Graham Heeps, redaktor odborného časopisu Tire Technology International a předseda poroty. Toto každoroční ocenění za inovace a kvalitu je odměnou především za výjimečné nápady a tvrdou práci v oblasti vývoje a výroby pneumatik. Kandidáty nominují buď čtenáři odborného magazínu Tire Technology International, nebo jeho redaktoři. Na základě hlasování nezávislé skupiny odborníků je následně zvolen vítěz.

V souladu se svou strategií Vision 2025 společnost Continental od roku 2011 investovala již více než 3 miliardy eur do výstavby nových výrobních závodů ve městech Che-fej (Čína), Kaluga (Rusko) a Sumter (Jižní Karolína / USA). Z toho 350 milionů eur každoročně investovala do rozšíření stávajících závodů po celém světě. Spolu s výstavbou jedinečného zařízení AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer) v blízkosti testovacího okruhu Contidrom přilákalo otevření střediska HPTC (High Performance Technology Center) v německém Korbachu značnou pozornost. Prostřednictvím inteligentního síťového propojení všech svých výrobních strojů generuje středisko HPTC nové poznatky prakticky v reálném čase. Tyto informace jsou následně předány výrobním závodům společnosti Continental po celém světě za účelem dalšího zlepšení účinnosti a efektivity. V roce 2016 společnost Continental vůbec poprvé celosvětově vyrobila více než 150 milionů pneumatik pro osobní automobily a lehká nákladní vozidla, přičemž se jí současně podařilo dosáhnout mnohem větší rovnováhy mezi regiony EMEA, APAC a Spojenými státy z hlediska výroby a prodeje. V důsledku toho může společnost Continental směle pokračovat v realizaci své strategie Vision 2025.

Odborná porota sestavená časopisem Tire Technology International dospěla ke stejnému závěru již v roce 2014, kdy byla společnost Continental rovněž vyhlášena Výrobcem pneumatik roku 2014. Ve stejném roce společnost Continental získala také ocenění za inovace v oblasti výroby pneumatik ve svém závodě ContiLifeCycle v Hannoveru-Stoeckenu, který přesvědčil odborníky díky integrovanému přístupu využívajícímu při protektorování za studena i za tepla zařízení pro recyklaci pryže, jež v současnosti stále nemá obdoby nikde jinde na světě.