Redakce Autozeitung: Letní pneumatika Continental je „velmi doporučená“

24/02/2017
tire_image1
  • ContiPremiumContact 5 získala nejlepší známku
  • Nejlepší hodnoty na mokré vozovce, dobrá také na suchém asfaltu
  • Následovník – pneumatika PremiumContact 6 – je nyní na trhu k dispozici v 70 rozměrech

V aktuálním testu letních pneumatik časopisu Autozeitung byla pneumatika ContiPremiumContact 5 ohodnocena nejlepší známkou „velmi doporučená“. Odborníci přitom na mokré a suché vozovce testovali 13 vlastností pneumatik. Chválili dobré jízdní vlastnosti pneumatiky ContiPremiumContact 5 na mokré vozovce, kde obsadila první místo. Redaktoři uvedli: „Vyniká vysokou mírou přilnavosti a maximální stabilitou při jízdě. Nejlépe reaguje na impulzy řízení.“ Na suché vozovce se líbila především precizní ovladatelnost. V celkovém hodnocení časopisu Autozeitung se píše: „Typická Conti: i za mokra nabízí extrémně vysoké rezervy. Za sucha má dobrý výkon.“ Redaktoři testovali deset modelů pneumatik v rozměru 215/55 R 17, testovacím vozidlem byl VW Touran 1,4 TSI Blue Motion.

Pneumatika ContiPremiumContact 5, která je na trhu již od jara 2012, je od této sezóny postupně nahrazována pneumatikou PremiumContact 6. Tímto novým modelem letních pneumatik zaplňuje společnost Continental mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy a SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 spojuje maximální bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem, ekologickými vlastnostmi a precizní odezvou na řízení. Ve srovnání s předcházejícím modelem tak bylo možné kilometrový výkon zvýšit o 15 procent a o 5 procent snížit valivý odpor bez toho, aby se musely dělat kompromisy u bezpečnostních vlastností. Nový model se vyrábí v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV. Prémiové výrobky společnosti Continental svými bezpečnostními vlastnostmi na nejvyšší technologické úrovni bezprostředně přispívají k vyšší provozní bezpečnosti, a podporují tak dlouhodobé stanovování cílů Vision Zero tohoto předního německého výrobce pneumatik. Nová letní pneumatika nebyla časopisem Autozeitung zařazena do testu, protože v době zahájení testu ještě nebyla v testovaném rozměru 215/55 R 17 k dispozici.