ContiPremiumContact 5 s technologií ContiSeal je vítězem v testu letních pneumatik časopisu Gute Fahrt

02/03/2017
tire_image1
  • ContiPremiumContact 5 září svou vyvážeností na nejvyšší úrovni a ve všech testech brzdění i v testu aquaplaningu získala známku „Velmi dobrá“

• Na trhu je již k dispozici následovník – pneumatika PremiumContact 6

V testu letních pneumatik odborného časopisu „Gute Fahrt“, s důrazem na vozidla koncernu VW, obsadila pneumatika ContiPremiumContact 5 s technologií ContiSeal první místo. Pneumatika z Hannoveru se prosadila v konkurenci nových modelů pneumatik evropských, amerických a asijských výrobců. Redakce testovala pneumatiky v rozměru 215/55 R 17, testovacím vozidlem byl Passat Variant.

„Pneumatika Conti, kterou samozřejmě povoluje i VW, je v tomto testu nepřekonatelná,“ uvádí redakce. „Jen pneumatika z Hannoveru si vysloužila známku „Velmi dobrá“ ve všech testech zaměřených na jízdní dynamiku včetně důležitého testu brzdných vlastností a prevence aquaplaningu. Navíc je komfortní a velmi dobře se odvaluje.“ ContiSeal je viskózní konzervační prostředek vyvinutý společností Continental pro okamžité zacelení poškození běhounu pneumatiky zevnitř. Například v případě proniknutí hřebíků do průměru pěti milimetrů tak není rezervní pneumatika zapotřebí, technologie ContiSeal je schopna ihned zacelit 80 % všech poškození pneumatik. Pneumatiky ContiSeal disponují stejným výkonem jako pneumatiky bez technologie ContiSeal a jsou kompatibilní se všemi běžně dostupnými ráfky.

Nová pneumatika PremiumContact 6 je již na trhu dostupná a postupně nahradí oba své předchůdce ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. Touto novou pneumatikou zaplňuje společnost Continental mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy a SUV. Nová pneumatika PremiumContact 6 kombinuje maximální bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem, dobrými ekologickými vlastnostmi a precizní odezvou na řízení. Bylo tak možné bez kompromisů v oblasti bezpečnostních vlastností zvýšit počet najetých kilometrů o 15 procent a valivý odpor snížit o 5 procent. Nový model se vyrábí v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV. Continental doporučuje řidičům, aby si již nyní u prodejce pneumatik dohodli termín přezutí vozu na letní pneumatiky.