PremiumContact 6 přesvědčí v testu letních pneumatik časopisu AutoBild allrad vysokou vyvážeností

07/03/2017
PremiumContact™ 6
  • Nová letní pneumatika Continental získala v šesti jednotlivých kritériích nejlepší známky
  • Testováno bylo 10 modelů pneumatik v rozměru 235/50 R 18 pro SUV
  • Pneumatika PremiumContact 6 je nyní na trhu k dispozici v 70 rozměrech

V testu letních pneumatik pro SUV časopisu AutoBild allrad prokázala pneumatika PremiumContact 6 v rozměru 235/50 R 18 svou vyváženost na vysoké úrovni nejlepšími známkami v šesti jednotlivých kritériích na suché a mokré vozovce i u valivého odporu a v blátě. Hodnocení expertů: „Velmi dobrá přilnavost za sucha i mokra, báječný valivý odpor, dobrá v blátě.“ Tím vlajková loď mezi letními pneumatikami z Hannoveru pokračuje bez přerušení v tradici obou předchůdců ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5. Podle pravidel hodnocení časopisu AutoBild jí nejvyšší známka „velmi doporučená“ unikla pouze o fous kvůli jen průměrnému hodnocení vlastností při aquaplaningu. Rozměr 235/50 R 18 je vhodný pro spoustu SUV, testovacím vozidlem na suché a mokré vozovce byl VW Tiguan a v terénu Nissan Frontier Pick-up. Nová pneumatika PremiumContact 6 je na trhu okamžitě dostupná v 70 velikostech od 16 do 21 palců pro SUV a osobní vozidla.

Společnost Continental doporučuje používat prémiové zimní pneumatiky se symbolem sněhové vločky v období od října do Velikonoc a prémiové letní pneumatiky od Velikonoc do října. Protože lze i přes částečně jarní teploty ještě očekávat studené mrazivé dny, se kterými si poradí jen skuteční zimní experti s maximálními bezpečnostními rezervami. Ve smyslu maximální bezpečnosti silničního provozu navíc doporučuje společnost Continental všem řidičům dodržovat minimální hloubku profilu čtyři milimetry u zimních a tři milimetry u letních pneumatik, protože pak se bezpečnostní vlastnosti nadměrně snižují. Výměna pneumatik v příštích týdnech je proto ideální příležitostí k rozhodnutí o nákupu nových pneumatik i podle zbývající hloubky profilu.