Continental představuje celoroční pneumatiku AllSeasonContact™, určenou především do města a mírného počasí

18/05/2017
  • Prémiová celoroční pneumatika nabízí výborný handling na zimních i letních silnicích a nejnižší spotřebu paliva ve své třídě.
  • Continental i nadále doporučuje: používejte prémiové letní a zimní pneumatiky v zájmu zajištění maximální bezpečnosti po celý rok

Continental nyní nabízí nový plášť určený do městského provozu a mírného počasí: pneumatiku AllSeasonContact™. Přední německý výrobce pneumatik v případě této celoroční pneumatiky přišel s inovativní kombinací profilu dezénu, pryžové směsi, kontury a konstrukce pneumatiky. Díky tomu Continental výrazně zmírnil nedostatky, které v minulosti vycházely najevo při použití univerzálních pneumatik v zimě nebo na mokré vozovce. Současně se podařilo dosáhnout toho, že nová AllSeasonContact™ přináší nejnižší spotřebu paliva v segmentu prémiových celoročních pneumatik.

Nový model AllSeasonContact™ je u prodejců k dostání od začátku května. V prvním roce společnost Continental představí 33 rozměrů -  pro ráfky o velikosti 14 až 18 palců a pro rychlost až 240 km/h.

Protože se jedná o pneumatiku, kterou lze použít i v chladnějším období, je opatřena nejen značkou M+S, ale také alpským symbolem (sněhovou vločkou v hoské siluetě). Na EU štítku nové pneumatiky je v oblasti přilnavosti za mokra a valivého odporu hodnocení B. Continental považuje pneumatiku AllSeasonContact™ za vhodnou pro řidiče s nižším kilometrovým nájezdem. Pro ty, kteří jezdí převážně ve městě a za mírného počasí. Pro všechny ostatní řidiče Continental v zájmu zajištění maximální bezpečnosti na vozovce během celého roku i nadále doporučuje používat letní nebo zimní pneumatiky, které jsou vyvinuté speciálně pro dané období.

Při vývoji pneumatik AllSeasonContact™ se konstruktéři zaměřili zejména na dobré jízdní vlastnosti v zimním období, bezpečný handling za každého počasí a excelentní hospodárnost. Zásluhou vyvážení těchto charakteristik vznikla nová celoroční pneumatika se směrovým běhounem, která doplňuje portfolio letních a zimních plášťů se značkou Continental.  S ohledem na použití v zimě byla vyvinuta silika směs s vysokým podílem pryskyřice, což je zárukou výborných záběrových vlastností na mokrých a zasněžených zimních silnicích. Vysoký podíl siliky zajišťuje vynikající záběrové vlastnosti na mokrých silnicích, zatímco přídavek pryskyřice, který se poprvé objevil u technologie CoolChili použité při výrobě pneumatik WinterContact™ TS 860, obstarává dobré záběrové vlastnosti na zasněžené vozovce. Díky této adaptivní směsi nová AllSeasonContact™ může nabídnout potřebnou adhezi na zimních a zasněžených silnicích, což je u celoročních pneumatik klíčovým požadavkem.

V dezénu běhounu pneumatiky AllSeasonContact™ najdeme prověřené prvky známé z prémiových letních a zimních pneumatik značky Continental, které jsou proslulé vysokou bezpečností. Například směrový běhoun vychází z aktuální řady zimních pneumatik. Otevřená ramenní oblast pneumatiky pak zajišťuje vysokou odolnost vůči aquaplaningu. Tuhý dezén s malým počtem lamel se stará o precizní handling a krátké brzdné dráhy na suchém asfaltu. Tyto vlastnosti jsou typické spíše pro letní pneumatiky, které musí zajistit rovněž vysokou bezpečnost na mokré vozovce. Výsledkem pečlivé a důmyslné kombinace charakteristik spatřila světlo světa univerzální pneumatika ideální do letních i zimních podmínek - i s ohledem na skutečnost, že ve střední Evropě během zimních měsíců v průměru každý třetí den prší.

Kromě toho, že nové pneumatiky nabízejí bezpečné jízdní vlastnosti, jejich konstrukce byla uzpůsobena pro nejnižší spotřebu paliva ve své třídě. Díky tomu je AllSeasonContact™ vhodná obzvláště pro řidiče, kteří se chtějí chovat hospodárně a současně jen zřídka potřebují vyrážet do extrémních zimních podmínek. Aby bylo možné dosáhnout tak nízké spotřeby paliva, konstruktéři museli najít perfektní rovnováhu mezi rozložením a tloušťkou materiálu a geometrií pneumatiky. Dobře je to vidět při porovnání hloubky dezénu: Zatímco typická zimní pneumatika má hloubku dezénu od 8,5 do 9,5 mm, typická letní pneumatika má hloubku dezénu 6,5 až 7,5 mm. Platí jednoduché pravidlo: nižší hloubka dezénu znamená nižší spotřebu paliva. S hloubkou dezénu od 7,5 do 8,5 mm tak pneumatiky AllSeasonContact™ zaplňují prostor přesně mezi zimními a letními plášti. V kombinaci s optimalizovanou geometrií bočnice pak nabízejí velmi nízký valivý odpor, což pomáhá snížit nejen spotřebu paliva, ale i ekologický dopad na životní prostředí.