Na cestách se sportovními pneumatikami Continental rychlostí 344 km/h

18/08/2017
tire_image1
  • Porsche 911 od edo Competition dosahuje nového rekordu na sportovních pneumatikách Continental

• Tuningové firmy sází již 15 let na technologické partnerství se společností Continental
  • Pneumatiky na rekordní 911 jsou sériově vyráběné produkty

Při maximální rychlosti 344 km/h zajel Edo Karabegovic, majitel tuningové firmy edo Competition, 5. července na testovací dráze v Papenburgu v okrese Emsland nový rekord pro nejrychlejší Porsche 911 Turbo S. Navíc vybavil supersportovní vůz posílený o cca 100 HP sériovými pneumatikami od společnosti Continental. Pneumatiky modelu SportContact 6 měly na přední nápravě rozměr 245/30 ZR 20 (90Y), na zadní nápravě byly namontovány pneumatiky s rozměrem 325/25 ZR 21 (102Y). „Mnohokrát děkujeme společnosti Continental za podporu a špičkové pneumatiky,“ napsal Karabegovic po rekordní jízdě na Facebook profilu.

Michael Schneider, ředitel Continental Tuning

„Naše pneumatika SportContact 6 se pro takové rekordní jízdy skvěle hodí, protože spojuje dlouhou trvanlivost, precizní držení stopy a nízký valivý odpor,“ říká Michael Schneider, který se u edo Competition stará jako ředitel o tuningové oddělení Continental. „Její precizní ovládání a velmi krátké brzdné dráhy z ní navíc dělají oblíbené obutí jak v tuningové oblasti, tak i v obchodu s náhradními pneumatikami a při první výbavě. Proto jsme při pokusu o rekord nemuseli montovat pneumatiky speciální série, ale mohli jsme jednoduše použít sériové výrobky.“

Již asi 15 let se edo Competition spoléhá na odborné kompetence výrobce pneumatik z Hannoveru. Kvůli spolupráci se špičkovými tuningovými firmami vybudovala společnost Continental tuningové oddělení, které zná speciální výzvy při obutí supersportovních vozů se zvýšeným výkonem a ve spolupráci s výzkumem a vývojem pneumatik v Hannover-Stöcken vyvíjí individuální řešení pro tento obor.