Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Continental oznamuje program dobrovolné výměny osobních pneumatik

15/09/2017
  • Výměnný program Continental PremiumContact 6 v rozměru 245/45 R18 Y XL
  • Program zahrnuje 4 260 pneumatik vyrobených v 50. týdnu roku 2016 a 16. týdnu roku 2017
PremiumContact™ 6

Hanover, 15. září 2017 – Continental dnes oznámil program dobrovolné výměny pneumatik zahrnující 4 260 pneumatik PremiumContact 6 v rozměru 245/45 R18 Y XL. Pneumatiky mohou z důvodu použití nesprávného materiálu při výrobě vykazovat nepravidelný tvar v oblasti běhounu. Toto může v ojedinělých případech vést ke snížení kontaktní plochy pneumatik, zhoršení handlingových vlastností pneumatik a omezení jejich maximální rychlosti. Společnost Continental doposud neobdržela žádnou reklamaci spojenou s následným poškozením vozidla či poškozením zdraví v souvislosti s tímto případem. Výměnný program byl proaktivně iniciován společností Continental z důvodu vyloučení jakýchkoliv potenciálních rizik pro řidiče vozidel a ostatní účastníky silničního provozu. Výše uvedené pneumatiky byly prodány zákazníkům v Evropě, Turecku a Rusku výhradně v rámci prodejů na náhradní potřebu.

Pneumatiky Continental, kterých se výměna týká, lze identifikovat následovně:

Produktová řada:

PremiumContact 6

DOT sériová čísla:

DOT 6G8U D6R9 5016

DOT 6G8U D6R9 1617

Poslední 4 číslice z DOT sériového čísla indikují výrobní periodu (týden/rok). Žádné jiné rozměry, časové období výroby, nebo dezénové řady nejsou předmětem této výměny.

Continental informoval příslušné národní úřady 14. září 2017 a je ve spojení s dealery pneumatik, kteří pomáhají při zajišťování této dobrovolné výměny pneumatik.

Více informací naleznete na stránkách www.continental-tires.com/Exchange