Nová zimní pneumatika Continental WinterContact™ TS 860 S: výkon, z kterého příjemně zamrazí.

13/09/2017
  • Nový zimní plášť pro sportovní vozy a vysoce výkonné luxusní automobily
  • Novinka klade důraz na bezpečnost a sportovní jízdu
  • Předpoklad schválení jako originální příslušenství předními evropskými výrobci automobilů
WinterContact™ TS 860 S

Continental uvádí novou zimní pneumatiku WinterContact™ TS 860 S vhodnou pro sportovní a vysoce výkonné automobily. Dodávat se bude jak na běžný trh, tak přímo výrobcům automobilů jako součást originální výbavy. Continental poskytne automobilkám možnost upravit tento plášť podle jejich konkrétních požadavků pro dosažení co nejlepších jízdních vlastností. Pneumatika nabízí špičkový výkon v oblasti brzdného účinku a ovladatelnosti na suché silnici i na sněhu. Pro nadcházející zimu bude nový vzor WinterContact™ TS 860 S k dispozici ve 14 rozměrech. Modelová řada zahrnuje pláště o průměru 18 až 21 palců s rychlostním indexem až W (až 270 km/h).

Společnost Continental odpovídá uvedením modelu WinterContact™ TS 860 S na mnoho odlišných požadavků jak výrobců, tak řidičů vysoce výkonných automobilů. „Během vývoje byl kladen důraz zejména na zkrácení brzdné dráhy, zvýšení přesnosti řízení na suchém povrchu i na zdokonalení vlastností na sněhu,“ vysvětluje Juraj Ižvolt, šéf divize Marketing Continental Barum s.r.o. Tento špičkový zimní plášť dosahuje krátké brzdné dráhy zásluhou speciálně navržené „brzdné drážky“ – ta je ostře řezaná a prochází střední částí běhounu. Bohatě profilovaná část dezénu s velkou plochou zajišťuje adekvátní adhezi pro co nejlepší brzdné vlastnosti. Pevné a široké bloky v ramenní oblasti slouží ke zvýšení záběrových vlastností a k přesným reakcím řízení, zatímco spousta různě tvarovaných lamel a výrazných drážek uprostřed vzorku napomáhá dobrému záběru na sněhu. Díky tomu si řidič může užít sportovní styl jízdy i během zimy. Pro pneumatiky prodávané koncovým zákazníkům přichystal Continental směs s velmi flexibilními vlastnostmi pro různorodé podmínky zimních měsíců. V případě automobilek je Continental připraven splnit odlišné požadavky jednotlivých značek, jako jsou Audi Sport, BMW M, Mercedes-AMG nebo Porsche.  Výsledná směs bude vždy upravena přesně podle jejich přání.

WinterContact™ TS 860 S přebírá štafetový kolík od dvou špičkových modelů, ContiWinterContact™ TS 830 P a WinterContact™ TS 850 P, které získaly vysoká hodnocení v řadě testů pořádaných odbornými časopisy a autokluby. Oba tyto pláště byly rovněž oblíbené jako originální výbava. TS 830 P získala 104 schválení od výrobců, zatímco TS 850 P obdržela 50 schválení (odpovídá menší nabídce rozměrů tohoto pláště). V současné době probíhá schvalovací proces i pro novou  WinterContact™ TS 860 S u předních evropských automobilek.

Nová pneumatika nese na svých bočnicích nejen název a další povinné identifikační údaje, ale také nepřehlédnutelnou šachovnicovou vlajku. Stejnou používá ultra vysoce výkonný (UHP = Ultra High Performance) letní vzor SportContact™ 6. Dalším důležitým znakem je „alpský symbol“ – sněhová vločka v horském masivu se třemi vrcholy. Stejný musí mít od letošní zimy všechny ověřené zimní pneumatiky. Dle štítku EU získala novinka hodnocení C za trakci na mokru a B, C nebo E za valivý odpor v závislosti na konkrétním rozměru pneumatiky. V oblasti valivého hluku obdržel tento obzvláště tichý plášť symbol dvou zvukových vln.

V okamžiku uvedení na trh je k dispozici 14 rozměrů pro disky o průměru 18 až 21 palců, z nichž šest bude vybaveno runflatovou technologií SSR pro nouzové dojetí po defektu a technologií ContiSilent™ pro obzvláště nízký valivý hluk. WinterContact™ TS 860 S bude v prodeji v šířkách mezi 225 a 315 mm s profilovým číslem od 60 do 30 a může být určena do rychlosti až 270 km/h (rychlostní index W).