Continental v testu zimních pneumatik magazínu auto motor und sport na prvním místě

18/09/2017
WinterContact™ TS 850 P
  • Pneumatika WinterContact TS 850 P zvítězila díky „celkově vysokému výkonu“
  • Deset pneumatik s rozměrem 225/45 R 18 V v testu
  • Nová pneumatika Semperit Speed-Grip 3 na třetím místě s nejlepším výkonem na sněhu

Redakce magazínu auto motor und sport (AMS) zahájila testem pneumatik v aktuálním vydání 20/17 sérii letošních zimních testů. Pneumatika WinterContact TS 850 P se přitom umístila mezi deseti představenými pneumatikami na prvním místě, nová pneumatika Speed-Grip 3 koncernové značky Semperit zajela díky nejlepšímu výkonu na sněhu třetí místo. Testovány byly pneumatiky s rozměrem 225/45 R 18 V evropských, amerických a asijských značek, přičemž testy probíhaly s vozidlem BMW 430i Gran Coupé. Celkově byla známkou „velmi doporučujeme“ ohodnocena jedině pneumatika Continental, tři výrobky získaly známku „doporučujeme“ a šest dalších známku „ještě doporučujeme“, respektive „doporučujeme s výhradami“.

Ve svém závěru redakce o pneumatice WinterContact TS 850 P napsala: „Velmi dobrá rovnováha na sněhu, vynikající bezpečnost za mokra, přesvědčivá a sportovní na suchém asfaltu.“ Navíc pneumatika nasbírala i dobré body v jednotlivých disciplínách: V disciplíně „Subjektivní handling na sněhu“ dosáhla nejvyššího počtu udělených bodů, dominovala čtyřem ze šesti hodnocení za mokra a i na suché vozovce se vyznačovala nejlepšími výkony. I pneumatika Semperit Speed-Grip 3 získala od odborníků ze Stuttgartu pozitivní bilanci: „Vynikající trakce a nejlepší brzdné vlastnosti na sněhu, bezpečná dynamika v zatáčkách také za mokra.“