Zimní pneumatiky Continental si vyjely vítězství v testu pořádaném autokluby

02/10/2017
WinterContact™ TS 860
  • WinterContact TS 860 v testu autoklubů ADAC (D), ÖAMTC (A) a TCS (CH) na prvním místě
  • Autokluby testovaly 32 pneumatik o rozměru 195/65 R 15 a 215/65 R 16

V právě zveřejněném testu zimních pneumatik pořádaném největšími autokluby z Německa, Rakouska a Švýcarska byla vítězem vyhlášena pneumatika WinterContact TS 860 o rozměru 195/65 R 15 od společnosti Continental. Všechny autokluby ji v testu ohodnotily nejvyšší známkou. U ADAC dosáhla na hodnocení „dobrá“, ÖAMTC a TCS jí udělily hodnocení „velmi doporučujeme“. Redaktoři testu ve svém závěru napsali: „Velmi vyvážená, s nejlepší známkou na mokré vozovce, obzvláště dobrá na sněhu, dobrá i na suché vozovce a ve spotřebě paliva“.

Co se týče druhého rozměru, osvědčená pneumatika WinterContact TS 850 P SUV dosáhla v testu autoklubů na známku „uspokojivá“. Ve svém hodnocení odborníci napsali: "Velmi dobrá při opotřebení, dobrá na suché vozovce, za mokra a na sněhu".

Do testu pořádaného autokluby byly zahrnuty pneumatiky evropských, amerických a asijských značek. Testovacím vozem pro menší rozměr pneumatik byl Volkswagen Golf VII, pro pneumatiky SUV využili odborníci Volkswagen Tiguan. Pneumatiky o rozměru 195/65 R 15 se hodí pro celou řadu osobních automobilů kompaktní až střední třídy, rozměr 215/65 R 16 je vhodný pro mnoho oblíbených menších až středních SUV.