WinterContact TS 850 P je vítězem testu magazínu AutoBild sportscars

18/10/2017
WinterContact™ TS 850 P
  • WinterContact TS 850 P – nejlepší zimní pneumatika v konkurenci 10 modelů
  • Pneumatiky s rozměrem 225/40 R 18 od evropských, amerických a asijských výrobců v testu
  • Levná čínská pneumatika představuje na vlhké vozovce „nebezpečné bezpečnostní riziko“

V právě zveřejněném srovnání zimních pneumatik magazínu AutoBild sportscars (vydání 11/17) dojel model WinterContact TS 850 P na první místo. Po porovnání 13 kritérií dospěli odborníci k následujícímu závěru: „Vyvážený dobrý výkon na nejvyšší úrovni, dynamický handling, precizní stabilita v zatáčkách a krátké brzdné dráhy za každého počasí.“ Pneumatika z vývojového oddělení společnosti Continental tak získala v Hannoveru nejvyšší udělované hodnocení „příkladná“ a dosáhla vítězství v testu. Rozměr pneumatiky 225/40 R 18, který byl použit při srovnávacích jízdách, pasuje na celou řadu sportovně laděných osobních automobilů, testovacím vozem byl Golf GTI Performance.

Avšak jedna pneumatika mezi testovanými kandidáty byla naprostým propadákem, co se týče hodnot brzdné dráhy na vlhké vozovce: Zatímco model WinterContact TS 850 P dokázal na vlhké vozovce zastavit z rychlosti 100 km/h po 50 metrech, doklouzala se levná nabídka čínské výroby více než 13 metrů za tuto značku a k zastavení tak potřebovala o tři délky vozu víc. Redaktoři to ohodnotili celkovou známkou „nedoporučujeme“ a zařazením do „nebezpečného bezpečnostního rizika“.

Model WinterContact TS 850 P je koncipován pro osobní automobily střední a vyšší třídy i pro SUV. Poskytuje dobrou trakci a bezpečný handling na sněhu i krátké brzdné dráhy na vlhké a suché vozovce. V nabídce jsou různé rozměry pro ráfky o průměru od 16 do 21 palců.