Odborný časopis sport-auto: WinterContact TS 850 P velmi doporučujeme

19/10/2017
WinterContact™ TS 850 P
  • sport-auto chválí vynikající přilnavost, harmonickou dynamiku, nízký valivý odpor a sníženou hlučnost při odvalování
  • Zimní pneumatika pro sportovní vozy, vyšší třídu a SUV se prosadila v konkurenci dalších devíti modelů

Odborný časopis sport-auto udělil ve svém zveřejněném testu zimních pneumatik (vydání 11/17) modelu WinterContact TS 850 P značky Continental nejvyšší ocenění „velmi doporučujeme“. Redaktoři zkoušeli celkem 10 výrobků od mezinárodních výrobců o rozměru 225/40 R 18 V, testovacím vozem byla Toyota GT86. „Vynikající přilnavost a harmonická dynamika na zasněžené a mokré vozovce, nízký valivý odpor, velmi tichá pneumatika,“ tak zní hodnocení odborníků ze Stuttgartu po jízdních zkouškách. Zimní pneumatiku značky Continental testovali přitom v 19 disciplínách, v osmi z nich obdržel model WinterContact TS 850 P nejvyšší počet bodů.

Pneumatiky posuzované v testu pocházely od evropských, amerických a asijských výrobců. Od dvou modelů odrazuje redakce kvůli slabinám na sněhu a na mokré vozovce.

WinterContact TS 850 P je pneumatika pro automobily vyšší třídy, sportovní vozy a SUV. Vyráběný sortiment bude skutečně široký, v současné době existuje od výrobců automobilů již téměř 50 homologací pro první výbavu.