Continental se stává oficiálním partnerem Tour de France!

06/12/2017

• Christian Prudhomme, generální ředitel Tour de France, a Nikolai Setzer, člen představenstva společnosti Continental AG a šéf divize Pneumatiky, se dohodli a podepsali smlouvu o sponzoringu
  • Continental se stane oficiálním dodavatelem  pneumatik pro všechny oficiální automobily a motocykly Tour de France
  • Výrobce pneumatik má dlouholetou tradici ve vývoji a výrobě high-tech cykloplášťů – ať už  pro Tour de France anebo celou řadu  dalších cyklistických závodů po celém světě

Od začátku nového roku 2018 bude Continental oficiálním partnerem Tour de France. Sponzorskou smlouvu oficiálně podepsal Christian Prudhomme, generální ředitel Tour de France, a Nikolai Setzer, člen představenstva společnosti Continental AG odpovědný za divizi Pneumatik.

Nikolai Setzer, člen představenstava Continental AG (uprostřed) a Christian Prudhomme, ředitel Tour de France (2. z prava) se zástupci Continental Francie při podpisu smlouvy o spolupráci.

Nikolai Setzer, člen představenstva Continental AG a vedoucí divize Pneumatik

"To, že se Continental stane oficiálním partnerem Tour de France, je dalším logický krokem v našem odhodlání vyvíjet a vyrábět high-tech pneumatiky pro závodní kola.  Právě takové  pneumatiky se používají také v Tour de France," zdůraznil Setzer na slavnostním ceremoniálu v Paříži.

"Partnerství dál posunuje naše dosavadní zkušenosti z oblasti výroby pneumatik do jedinečné akce celosvětového významu - cyklistického závodu, který nejenže vyžaduje maximální bezpečnost, ale také požaduje vysoké standardy, co se týče valivého odporu a hmotnosti." Jen v minulém roce devět týmů, které soutěžili v Tour de France, jelo na pneumatikách Continental  - včetně vítěze turné Chrise Frooma.

Generální ředitel Tour de France Christian Prudhomme dodal: "Je to čest přivítat Continental na Tour de France . Continental je společnost  s mezinárodním působností, s více než 145 lety know-how na špici svého sektoru. Pro světovou cyklistiku je skvělou zprávou to, že  Continental si přeje být spojen s největším závodem na světě. I v cyklistice platí, že pneumatika je jediným místem kontaktu mezi kolem a silnicí a  je proto klíčovým prvkem jak v oblasti výkonu, tak bezpečnosti. "