Celoroční pneumatika Continental AllSeasonContact zvítězila v testu auto motor und sport

18/09/2018
AllSeasonContact™

• Odborná redakce ocenila pneumatiky AllSeasonContact nejlepší známkou „velmi doporučujeme“
  • Testu se zúčastnilo sedm modelů celoročních pneumatik z Evropy, Ameriky a Asie
  • Rozměr pneumatik 225/45 R 17 je vhodný pro celou řadu osobních automobilů

V testu celoročních pneumatik, který magazín auto motor und sport (ams) právě zveřejnil, byly pneumatiky AllSeasonContact od společnosti Continental jako jediné oceněny nejlepší známkou „velmi doporučujeme“. V testu bylo zastoupeno sedm modelů celoročních pneumatik o rozměru 225/45 R 17. Redakce je testovala v celkem 19 kategoriích na sněhu, na mokré i suché vozovce a také z hlediska vlivu na životní prostředí. Závěry testu zní: „Překvapivě dobrý výkon na sněhu, bezprostřední odezva řízení a vynikající přilnavost za mokra, spontánní a bezpečné v běžných situacích za sucha“ – takové bylo hodnocení celoročních pneumatik od společnosti Continental. V testu byly zastoupeny výrobky evropských, amerických a asijských značek.

Kromě celoročních pneumatik podrobili odborníci z ams jízdním zkouškám rovněž letní a zimní pneumatiky od společnosti Continental, které zvítězily v posledním testu – ale v menším rozměru 205/55 R 16. Oba druhy pneumatik měly v typických podmínkách provozu – letní pneumatiky v teplém a zimní pneumatiky v chladném ročním období – jasnou převahu nad celoročními pneumatikami. Chcete-li tuto nevýhodu kompenzovat, doporučuje redakce používat celoroční pneumatiky v širší verzi než běžné zimní a letní pneumatiky.

Pneumatiky AllSeasonContact se vyrábí v šířkách od 165 do 245 milimetrů pro ráfky o průměru od 14 do 20 palců, které jsou schváleny pro rychlosti do 240 km/h. Jako pneumatiky pro provoz i v chladném ročním období jsou označené jak symbolem sněhové vločky/hory, tak značkou M+S.