První místo pro zimní a celoroční pneumatiku značky Continental v testu ACE, ARBÖ a GTÜ

02/10/2018
WinterContact™ TS 860
  • WinterContact TS 860 – vítěz testu zimních pneumatik
  • AllSeasonContact – nejlepší celoroční pneumatika
  • Pouze pneumatiky Continental dosáhly na hodnocení „velmi doporučujeme“

Pod titulkem „Dvě naprosto odlišné věci“ zveřejnil automobilový klub ACE ve svém členském magazínu „Lenkrad“ (česky Volant, číslo 10/18) test zimních a celoročních pneumatik, který provedl ve spolupráci s rakouským automobilovým klubem ARBÖ a německou organizací provozující stanice technické kontroly GTÜ. Vítězem testu se staly modely pneumatik značky Continental – WinterContact TS 860 a AllSeasonContact. Ty jako jediné z modelů v testu získaly nejvyšší hodnocení „velmi doporučujeme“. Redakce testovala devět modelů zimních a tři modely celoročních pneumatik o rozměru 185/65 R 15. Testované pneumatiky pocházely od evropských, amerických a asijských výrobců; testovacím vozem byl Opel Corsa.

U zimních pneumatik dokázala pneumatika značky Continental ve všech kritériích důležitých z hlediska bezpečnosti, jako je například jízda na zimních silnicích, na mokru i na suché vozovce, získat vždy nejvíce bodů z hodnocení. I v hodnocení ekonomičnosti provozu patřila pneumatika WinterContact TS 860 mezi ty nejlepší v testu.

Z celoročních pneumatik dojela pneumatika AllSeasonContact značky Continental do cíle rovněž na prvním místě. „Značce Continental se s pneumatikou AllSeasonContact podařil přímý zásah. Přesvědčuje na sněhu a mistrně zvládá mokré tratě,“ bilancuje redakce. I navzdory tomu zůstávají celoroční pneumatiky jen kompromisem. Jak podotýkají odborníci, nejlepších výsledků dosahují zvlášť letní a zvlášť zimní pneumatiky.