Celoroční pneumatika AllSeasonContact dostala nejlepší známku od magazínu AutoBild

02/10/2018
AllSeasonContact™

• Pneumatika AllSeasonContact značky Continental ohodnocena známkou „příkladná“
  • Redakce chválí jízdní vlastnosti na sněhu a mokru a vysoký kilometrový výkon

V testu 27 modelů pneumatik určených pro celoroční provoz byla magazínem AutoBild oceněna nejlepší známkou „příkladná“ pneumatika AllSeasonContact. Odborníci testovali pneumatiky s rozměrem 195/65 R 15 v 16 kritériích na zasněžené, mokré a suché vozovce. Testovacím vozidlem byl VW Golf VII.

Tým magazínu AutoBild ve shrnutí o celoročních pneumatikách Continental poznamenal: „Příkladné jízdní vlastnosti na sněhu a mokré trati, dynamické ovládání na mokru s precizní stabilitou v zatáčkách, velice dobré bezpečnostní rezervy při aquaplaningu, slušný kilometrový výkon.“ Redakce nejdříve otestovala u 27 účastníků testu jejich brzdné dráhy na mokré a suché vozovce, nejlepších 10 modelů z tohoto testu pak postoupilo do závěrečného rozhodování. Nejvyšší ohodnocení udělili testovací jezdci pouze dvakrát. Jedna celoroční pneumatika dostala kvůli slabým výkonům na zimních vozovkách hodnocení „nedoporučujeme“.

Pneumatiky AllSeasonContact značky Continental se vyrábí v šířkách od 165 do 245 milimetrů pro ráfky o průměru mezi 14 a 20 palci, které jsou schváleny pro rychlosti do 240 km/h. Jakožto pneumatiky určené pro provoz i v chladném ročním období jsou označeny jak symbolem sněhové vločky / hory, tak i značkou M+S.