Společnost Continental Barum vyrobila 400miliontou osobní pneumatiku

11/12/2018

• Jubilejním pláštěm se stala pneumatika o rozměru 245/35 R19 SportContact 6 pro vozidla SUV
  • Ceremoniálu se zúčastnil i představitel nejvyššího vedení koncernu Continental Bernhard Trilken, šéf Manufacturing & Logistics Tires
  • Každou minutu se v otrokovické pneumatikárně vyrobí 42 kusů plášťů pro osobní automobily. Počtu 500 000 000 osobních radiálních pneumatik může společnost dosáhnout za dalších pět let

Otrokovická společnost Continental Barum je největším výrobcem osobních, nákladních, autobusových a industriálních plášťů koncernu Continental. Spojení českého tradičního výrobce s koncernem Continental se odehrálo dne 1. března 1993.

Na konci ledna 2014 oslavili všichni zaměstnanci společnosti Continental Barum významný milník novodobé historie firmy: vyrobení 300 000 000 osobních pneumatik. Od té doby uplynuly čtyři roky a deset měsíců a na kontě přibylo dalších sto milionů vyrobených osobních plášťů. Ve čtvrtek 29. listopadu byla pneumatika vylisována ve výrobní hale High-Tech 2. Na dokončovacím pracovišti osobně jubilejní plášť zhlédl a zkontroloval Bernhard Trilken, šéf Manufacturing & Logistics Tires koncernu Continental, spolu s kolegy z tohoto provozu a z vedení otrokovické společnosti.

Jednatel společnosti Libor Láznička při této příležitosti řekl: „400 000 000 představuje ohromný počet výrobků. Za to děkuji všem našim zaměstnancům, nejen z výrobních provozů, ale také z dalších odborných útvarů. Bez jejich práce bychom nemohli toto množství vyrobit.“ Michal Drábek, ředitel Výroby PLT, k tomu dodal: „Pro mě je to neuvěřitelné číslo a jsem rád, že jsem byl celou dobu při tom.“

Již od soboty 24. listopadu probíhala on-line projekce odpočítávání pneumatik, které zbývaly do vyrobení 400miliontého kusu. Každou minutu se v otrokovické pneumatikárně vyrobí 42 kusů pneumatik ze segmentu osobních pneumatik. Na čísle 400 000 000 se projekce zastavila ve čtvrtek 29. listopadu v odpoledních hodinách.

Slavnostní den si mohli vychutnat i zaměstnanci z výrobních provozů, kteří se na výrobě tohoto úctyhodného množství pneumatik podíleli. Ve třech občerstvovacích stáncích byly pro zaměstnance v průběhu všech čtyř směn servírovány čokoládové donuty (tvarem připomínající pneumatiku) a káva.

Při stávajících výrobních plánech, které činí cca 20 milionů osobních plášťů ročně, můžeme očekávat, že další významný milník, 500 000 000. pneumatika, bude vyrobena koncem roku 2023.