ContiPremiumContact 5 a Semperit Comfort-Life 2 mají od ADAC nejvyšší hodnocení

01/03/2018
tire_image1
  • ContiPremiumContact 5 se známkou „dobrá“ dosáhla v testu nejvyššího uděleného hodnocení
  • Semperit Comfort-Life 2 byla rovněž ohodnocena známkou „dobrá“
  • Testování letních pneumatik pro malé vozy a vozy nižší střední a střední třídy

V právě uveřejněném testu letních pneumatik provedeném německou organizací ADAC, rakouským klubem ÖAMTC a švýcarským TCS byly modely společností Continental a Semperit oceněny vždy nejvyšší známkou „dobrá“. Odborníci z automobilových klubů testovali pneumatiky o rozměrech 175/65 R 14 pro malé vozy a 205/55 R 16 pro vozy nižší střední a střední třídy. U 14palcových pneumatik bylo na suché a mokré vozovce ve 12 kategoriích testováno 14 modelů a u 15palcových pneumatik 16 modelů evropských, amerických a asijských výrobců. Testovacím vozem byl Ford Fiesta pro malý rozměr pneumatik a VW Golf 7 pro pneumatiky pro vozy nižší střední a střední třídy.

ContiPremiumContact 5 o rozměru 205/55 R 16 byla v kategoriích „Suchá vozovka“, „Mokrá vozovka“, „Spotřeba paliva“ a „Opotřebení“ vždy hodnocena jako „dobrá“. „Velmi vyvážená s nejlepší známkou pro spotřebu paliva, obzvláště dobrá také na mokré vozovce“, tak znělo závěrečné hodnocení odborníků. Mezi 14palcovými pneumatikami si pneumatika Semperit Comfort-Life 2 dokázala v testech na suché a mokré vozovce a také u spotřeby paliva a kilometrového výkonu vyjet hodnocení „dobrá“.

Video z testování

Pneumatika Comfort-Life 2 společnosti Semperit je letní pneumatika pro osobní automobily malé a střední třídy. Vyznačuje se vyváženými jízdními vlastnostmi na suché a mokré vozovce, nízkým valivým odporem a dobrým kilometrovým výkonem. Program zahrnuje pneumatiky pro ráfky o průměru od 13 do 18 palců, homologace je platná až do 270 km/h.

ContiPremiumContact 5 je letní pneumatika pro automobily střední a vyšší třídy. Vyrábí se pro ráfky o průměru od 14 do 17 palců a nabízí vysokou přilnavost, přesné ovládání a také krátkou brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce. V závislosti na rozměru je ContiPremiumContact 5 schválená až do 300 km/h.