Continental se stává sponzorem španělské „La Vuelty“

05/03/2018
  • Výrobce pneumatik sponzoruje jeden z nejdůležitějších cyklistických závodů na světě
  • Společnost Continental je také oficiálním sponzorem Tour de France
  • Óscar Pereiro, bývalý cyklistický profesionál a vítěz Tour de France, jmenován ambasadorem značky pro cyklistiku ve Španělsku

Společnost Continental od tohoto roku sponzoruje jeden z nejdůležitějších cyklistických závodů na světě: španělský etapový závod „Vuelta a España“. Sportovní akce s bohatou tradicí se koná od konce srpna do poloviny září ve Španělsku. Díky svým horským a strmým pasážím je závod na Iberském poloostrově považován za jeden z nejtěžších na světě.

Cyklistické závody mají v Evropě a na celém světě mnoho nadšených příznivců, společnost Continental je tradičním výrobcem závodních, částečně ručně vyráběných pneumatik, které během Tour de France a dalších mezinárodních závodů používají různé týmy. Rozhodnutí sponzorovat jeden z nejdůležitějších cyklistických závodů na světě, španělskou „Vueltu“, by mělo značku a výkonnost jejích výrobků ještě více zviditelnit. Výrobce pneumatik oznámil, že bude sponzorovat závod Tour de France již začátkem prosince a své angažmá u „Vuelty“ vnímá jako další konsekventní krok. Okolo tratě se každoročně shromáždí stovky tisíc diváků, kteří povzbuzují závodníky. O španělském etapovém závodě informuje televize, rozhlas a časopisy po celém světě.

Společnost Continental se při vývoji a výrobě pneumatik pro osobní automobily a dvoukolová vozidla důsledně zasazuje o větší bezpečnost silničního provozu. Patří k tomu také účast v projektu Vision Zero, jehož cílem je dlouhodobě snižovat počty obětí dopravních nehod, zraněných a nehod v silničním provozu až na nulu.

Óscar Pereiro, vítěz Tour de France 2006, je ambasadorem značky Continental ve Španělsku