„auto motor und sport“: PremiumContact 6 je "doporučená"

06/03/2018
PremiumContact™ 6
  • Letní pneumatiky od společnosti Continental se umisťují v testu „auto motor und sport“ na čelním místě
  • Redakce testovala jedenáct modelů letních pneumatik o rozměru 225/45 R 17.
  • Continental-Reifen: „Festes Lenkungsfeedback auf Nässe, gute Präzision und starker Kurvengrip auf Trockenheit“

Odborný časopis „auto motor und sport“ (ams) přijal do svého aktuálního testu letních pneumatik (číslo 6/18) jedenáct letních pneumatik o rozměru 225/45 R 17. Pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental obdržela známku „lze doporučit“. Odborníci po testech chválili zpětnou vazbu řízení za mokra, dobrou přesnost a silnou přilnavost v zatáčkách. Dobré hodnocení obdržely také „nejrychlejší časy na okruhu“ a „velmi vyvážené“ vlastnosti.

Testovaný rozměr pneumatiky 225/45 R 17 je jedním z nejoblíbenějších rozměrů pro vozidla kompaktní třída – lze jimi vybavit mnoho osobních automobilů počínaje Audi A3 přes BMW řady 1 a 2, Mini Clubman, Peugeot 308 až po Volkswagen Golf. Jako testovací vozidlo posloužilo Audi A3.

Pneumatikou PremiumContact 6 společnost Continental zaplňuje od minulého roku mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy. Přináší komfort, přesnou odezvu řízení, maximální bezpečnost a dobré ekologické vlastnosti v jednom. PremiumContact 6 se vyrábí v téměř 120 variantách, v průměrech od 16 do 22 palců pro osobní automobily a SUV. Aktuální produktová paleta nabízí šířku pneumatiky od 205 do 325 mm a příčný řez pneumatiky od 65 do 30 procent; homologace je pro rozmezí od 210 do 300 km/hod.