AutoBild allrad: ContiSportContact 5 SUV na prvním místě testu letních pneumatik 2018

07/03/2018
tire_image1
  • Odborná redakce testuje osm letních pneumatik SUV na vozovce a v terénu
  • Rozměr pneumatiky 265/60 R 18 se hodí pro velké terénní automobily a SUV
  • Pneumatiky Continental s „příkladným handlingem na všech podkladech“

Během letošního testu letních pneumatik magazínu AutoBild allrad (číslo 4/18) se po různých testech na mokré a suché vozovce i v terénu stala vítězem testu pneumatika ContiSportContact 5 SUV. Tato pneumatika z vývojového oddělení společnosti Continental v Hannoveru se prosadila proti sedmi účastníkům z evropské, americké a asijské výroby. Odborníci testovali pneumatiky o rozměru 265/60 R 18 v 15 kategoriích na suché a mokré vozovce a na trávě, písku, štěrku a bahně. Rozměr pneumatiky je vhodný pro velké terénní automobily a SUV, testovacím vozem byl Mercedes model G. „Prémiová pneumatika s příkladným handlingem na všech podkladech, vysoká dokonalost řízení, krátké brzdné dráhy za mokra a sucha“ znělo shrnutí testovací zprávy s hodnocením „příkladná“ a „vítěz testu“.

Pneumatika ContiSportContact 5 SUV zapůsobila během testů především svou vysokou vyvážeností. Umístila se na prvním místě při brzdění na mokré vozovce, při testech na štěrku i na mokré kruhové dráze. S velmi dobrými výkony absolvovala handling na mokré a suché vozovce. K tomu se přidala krátká brzdná dráha za mokra a nízký valivý odpor.

Pneumatika ContiSportContact 5 SUV je vhodná pro mnohá SUV a sportovní osobní automobily. Nabízí vysokou přilnavost a bezpečnost v zatáčkách, krátké brzdné dráhy na mokré a suché vozovce a nízký valivý odpor Portfolio výrobků zahrnuje pneumatiky pro ráfky o průměru od 17 do 22 palců, příčné řezy mezi 65 a 35 procenty a šířky od 195 do 315 milimetrů s homologací do 300 km/hod. Sportovní pneumatika pro osobní automobily a SUV je schválena mnoha výrobci automobilů přímo z výrobního závodu.