Časopis AutoBild otestoval více než 50 modelů letních pneumatik – ContiPremiumContact 5 získala hodnocení „vzorová“

14/03/2018
tire_image1
  • Letní pneumatika Continental je „vzorovou prémiovou pneumatikou bez vady a kazu“
  • ContiPremiumContact 5 o rozměru 195/65 R 15 byla v testu úspěšná
  • Redakce chválí jízdní vlastnosti a krátkou brzdnou dráhu na mokré i suché vozovce

Redakce časopisu AutoBild zveřejnila v právě vydaném čísle (9. března 2018) aktuální test letních pneumatik. Pneumatika ContiPremiumContact 5 si v něm vyjela nejvyšší hodnocení „vzorová“. V rámci tohoto celosvětově největšího testu pneumatik redakce otestovala celkem 50 různých modelů o rozměru 195/65 R 15, testovacím vozidlem byl Seat Leon. Do závěrečného hodnocení postoupilo 20 výrobků, 31 kandidátů bylo vyřazeno už při prvních testech brzdění na mokré a suché dráze.

Po následujících zkouškách na mokré a suché vozovce, testech při vysokých rychlostech a posuzování hospodárnosti obdržela pneumatika ContiPremiumContact 5 vytouženou pečeť kvality „vzorová“. Odborníci z Hamburku v celkovém hodnocení uvedli: „Prémiová pneumatika bez vady a kazu, dobrá preciznost řízení a dynamické ovládání na mokré dráze, krátká brzdná dráha na mokré a suché vozovce, tiché odvalování.“ K tomuto dobrému výsledku přispěla vysoká vyváženost letní pneumatiky – za jízdní vlastnosti na mokré a suché silnici získala v průměru známku „2“.

Dalším výsledkem testu je varování redakce před příliš velkou snahou ušetřit na obutí automobilu: Celkem sedm modelů v tomto velkém srovnání mělo při brzdění nebezpečně dlouhou dráhu. „Opatrně, ruce pryč!“ varují odborníci před levnými nabídkami. Brzdná dráha výrobku, který se umístil na posledním místě, byla téměř o 16 metrů delší než u pneumatiky Continental – tedy v podstatě o čtyřnásobek délky vozidla.

Pneumatika ContiPremiumContact 5 je letní pneumatikou pro vozy střední a vyšší třídy. Vyrábí se pro ráfky o průměru od 14 do 17 palců a nabízí vysokou přilnavost, přesné ovládání a také krátkou brzdnou dráhu na suché i mokré vozovce. V závislosti na rozměru je ContiPremiumContact 5 schválená až do 300 km/h.