Continental dále rozšiřuje produktovou řadu letních pneumatik

14/03/2018
  • Široká paleta výrobků pro téměř všechny sportovní vozy, limuzíny, kompaktní vozy a automobily typu mini
  • Rozsáhlý seznam schválení od evropských a asijských výrobců automobilů
  • Výkonnostní vlastnosti: vyšší bezpečnost, nižší valivý odpor
  • Vítězství v testu a nejlepší hodnocení v testech letních pneumatik

Pro letošní rok společnost Continental ještě více rozšířila paletu letních pneumatik pro osobní automobily. Portfolio výrobků na tento rok zahrnuje více než 210 nových produktů. Nové jsou rozměry pneumatik pro sportovní vozy, střední a vyšší třídu, automobily typu mini a malé vozy. Výrobce pneumatik z Hannoveru tak má jednu z celosvětově nejširších nabídek pro obutí osobních automobilů, SUV a nákladních automobilů.

SportContact 6 – špičková pneumatika s novými rozměry

Pneumatika SportContact 6 představuje v nabídce společnosti Continental super sportovní pneumatiku pro nejvyšší výkonnostní segment, která ve srovnání s předchozími modely dosahuje výrazně lepších parametrů především v oblasti handlingu, dokonalosti řízení a způsobilosti pro vysoké rychlosti. Za účelem využití tohoto pokroku na silnici technici v Hannoveru zcela změnili chemické složení běhounu, design vzorku a konstrukci pneumatiky. Pro ráfky s průměrem od 18 do 23 palců je k dispozici téměř 80 variant, šířky pneumatiky jsou mezi 225 a 335 milimetry a profil je 45 až 25 procent. Pneumatika SportContact 6 je schválena až do 350 km/h.

PremiumContact 6 – bezpečnost a precizní handling pro střední a vyšší třídu

Pneumatikou PremiumContact 6 společnost Continental zaplňuje mezeru mezi komfortní pneumatikou pro limuzíny a pneumatikou pro sportovní vozy. Přináší komfort, přesnou odezvu řízení, maximální bezpečnost a dobré ekologické vlastnosti v jednom. Aby toho bylo možné dosáhnout, vyvinuli inženýři nové směsi, nový design vzorku podobný špičkové sportovní pneumatice SportContact 6 a dezén s obzvlášť komfortním odvalováním. Ve srovnání s předcházejícím modelem tak bylo možné zlepšit parametry v oblasti handlingu, valivého odporu, kilometrového výkonu i komfortu až o 15 procent.

PremiumContact 6 se vyrábí v téměř 120 variantách, v průměrech od 16 do 22 palců pro osobní automobily a SUV. Aktuální produktová paleta nabízí šířku pneumatiky od 205 do 325 mm a profil pneumatiky od 65 do 30 procent; schválení je pro rozmezí od 210 do 300 km/hod.

ContiEcoContact™ 5

ContiEcoContact 5: Bezpečná a hospodárná pneumatika i pro vyšší třídu

Krátké brzdné dráhy na mokré i suché vozovce v kombinaci s nízkým valivým odporem byly dříve považovány za obtížně splnitelný cíl. ContiEcoContact 5 představuje pneumatiku pro osobní automobily, která v sobě zdánlivě bez problémů spojuje obě tyto vlastnosti. Vývojáři pneumatik přitom museli provést změny na všech komponentech pneumatiky. Valivý odpor se tak při kratších brzdných drahách na mokré vozovce snížil o 20 procent a kilometrový výkon se zvýšil o 12 procent. Pneumatika ContiEcoContact 5 se vyrábí pro celou řadu osobních automobilů s ráfky o průměru 13 až 20 palců, šířka pneumatiky je mezi 165 a 245 milimetry a pneumatika je schválena pro rychlosti až do 300 km/h.

Mnoho schválení výrobců, první místa a doporučení v testech letních pneumatik

Protože přibližně třetina všech nových vozů pocházejících z evropské výroby vyjíždí z výrobního závodu na pneumatikách prémiové značky Continental, je připravena i rozsáhlá paleta pneumatik se specifikacemi od výrobců automobilů – lze je objednat v autosalonu i ve specializovaných prodejnách pneumatik. Modely SportContact 6, PremiumContact 6 a ContiEcoContact 5 splňují všechny požadavky kladené na pneumatiky Continental. V testech redakcí specializovaných magazínů zvítězily výrobky Continental v mnoha kategoriích a získaly nejvyšší udělená doporučení. Nejvyšší hodnocení obdržely u ADAC, auto motor und sport a Auto Zeitung. V magazínu AutoBild sportscars se pneumatika SportContact 6 umístila na prvním místě, u sesterského časopisu „allrad“ byla pneumatika ContiSportContact 5 SUV vítězem testu. Ve velkém testu letních pneumatik magazínu AutoBild dosáhla pneumatika ContiPremiumContact 5 hodnocení „příkladná“.