Continental se stává oficiálním partnerem Giro D’Italia

20/04/2018

• Continental dále rozšiřuje svůj sponzoring v oblasti cyklistiky
  • 101. Giro d‘Italia má délku přes 3550 km a vede z Jeruzalému do Říma

Společnost Continental Italia informovala o podepsání smlouvy s RCS Sport o sponzorování světoznámého závodu Giro d’Italia během příštích tří let.

Zásluhou tohoto partnerství se společnost Continental stane oficiálním partnerem, což jí zaručí značnou mezinárodní viditelnost jednak díky oblastním marketingovým aktivitám a pak také proniknutí do různých mediálních kanálů společnosti RCS.

„Jsme nadšení, že do našeho kalendáře můžeme přidat tak významnou událost, jakou je Giro d’Italia,“ nechal se slyšet Alessandro De Martino, generální ředitel společnost Continental Italia. „To nám umožní demonstrovat špičkovou kvalitu našich pneumatik pro jízdní kola. Jako skupina již na svém kontě máme notnou řadu let zkušeností ve vrcholových cyklických soutěžích a zásobujeme řadu týmů účastnících se profesionálních světových závodů. Tato spolupráce je pro nás velmi významná zejména s ohledem na důležitost, jakou přisuzuje mnoha tématům, o něž se zajímáme – především bezpečnost na vozovce. Společnost Continental intenzivně investuje do výzkumu a vývoje a vyrábí inovativní automobilové technologie a vysoce kvalitní pneumatiky pro všechny typy vozidel. Naše cesty představují komplexní ekosystémy, které musí zajistit bezpečnost všem uživatelům, ať už se jedná o chodce, motorkáře nebo řidiče osobních či nákladních automobilů. Také cyklisté jsou součástí tohoto ekosystému, a proto považujeme Giro za fantastickou příležitost pro spuštění kampaně týkající se bezpečnosti na vozovce, která přispěje k naší koncepci Vision Zero – tedy budoucnosti s nulovým počtem smrtelných úrazů, zranění i nehod.“

Sponzorování závodu Giro, který bude probíhat od 4. do 27. května 2018, je nejnovějším partnerstvím v oblasti vrcholové cyklistiky, stvrzeným nedávno německým výrobcem. Společnost Continental využívá prémiové technologie ve všech vyvíjených pneumatikách a závodní pneumatiky pro jízdní kola v tom nejsou výjimkou. Vášeň a umění profesionální cyklistiky jsou skvělou příležitostí ke zdůraznění významu pneumatik nejen s ohledem na výkonnost, ale také bezpečnost sportovců.

Společnosti Continental do závodu Giro vstupuje v rámci své strategie, jež v mezinárodním měřítku staví tuto značku do čela profesionální cyklistiky. Zapojením do Gira završujeme působnost v trojici nejprestižnějších etapových závodů na světě, neboť skupina již dříve oznámila partnerství se závody Tour de France a Vuelta a España.

Partnerství se společností RCS Sport není jedinou velkou událostí. Pneumatiky Continental navíc budou oficiálními pneumatikami závodu Giro a ve spolupráci se společností Shimano budou dodávány neutrálnímu asistenčnímu týmu jak pro jízdní kola, tak pro automobily.