AllSeasonContact získala nejvyšší hodnocení v testu celoročních pneumatik, jenž prováděl ADAC

30/04/2018
AllSeasonContact™
  • Model AllSeasonContact od společnosti Continental získal nejvyšší udělenou známku
  • Pneumatika Continental „dobrá na mokru a na sněhu, špičkové známky za hospodárnost spotřeby paliva“
  • ADAC: „Co se bezpečné jízdy týče, letní a zimní pneumatiky jsou vždy důležité“

Německý automobilový klub ADAC společně se svými sesterskými organizacemi ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko) uspořádal testování celkem devíti celoročních pneumatik. Model AllSeasonContact od společnosti Continental z něj vyšel s hodnocením „uspokojivá“, což byla nejlepší udělená známka. Pět z testovaných modelů nedokázalo získat vyšší hodnocení než „dostatečná“. Odborníci z automobilových klubů na tomto modelu celoroční pneumatiky od společnosti Continental vyzdvihli její dobrý výkon na mokru a sněhu, tedy jinými slovy za podmínek, které jsou na silnici nejnebezpečnější. Zvláštní pozornost byla věnována rovněž nízkému valivému odporu této pneumatiky a její schopnosti pomáhat šetřit palivo. Celý test se zaměřil na pneumatiky 175/65 R 14, což je rozměr, který se objevuje na mnoha subkompaktních a kompaktních automobilech. Testovacím vozem byl Ford Fiesta.

Odborníci z automobilových klubů radí, aby řidiči při nákupu celoročních pneumatik zvážili, co přesně od svých pneumatik očekávají. Pokud řidiči potřebují suverénní výkon za nepříznivých podmínek či extrémního počasí na silnici, pak co se bezpečné jízdy týče, jsou podle nich letní a zimní speciály tím nejdůležitějším. „Celoroční pneumatiky zůstávají kompromisním řešením, které se výkonem nemůže vyrovnat dobrým čistě letním nebo zimním pneumatikám,“ uzavřeli své hodnocení.