Zimní pneumatika Continental VanContact Winter pro dodávky dojela do cíle v testu odborného časopisu „Promobil“ na prvním místě

16/10/2018
tire_image1

• VanContact Winter se prosadila v testu zimních pneumatik časopisu Promobil v konkurenci dalších šesti pneumatik
  • Pneumatiky značky Continental dosáhly nejlepších hodnot v kategorii brzdění na sněhu a mokru
  • VanContact Winter je jedinou pneumatikou, která v tomto testu skončila se známkou velmi doporučujeme

Pneumatika VanContact Winter určená pro dodávky se v právě zveřejněném testu odborného časopisu Promobil (číslo 11/2018) prosadila v konkurenci dalších šesti modelů evropských, asijských a amerických značek. Jako jediná z porovnávaných pneumatik byla odborníky ze Stuttgartu oklasifikována známkou „velmi doporučujeme“. Redakce shrnula své hodnocení takto: „Na sněhu dynamicky vyvážená pneumatika se spolehlivou trakcí, s vynikajícím výkonem na mokré vozovce.“

Sedm pneumatik o rozměru 225/70 R 15 prošlo testem v 19 kategoriích na sněhu, mokré a suché vozovce a testem valivého odporu, ale i hlučnosti při kontaktu s vozovkou. Testovacím vozem byl nákladní automobil Fiat Ducato.