Continental schválen jako dodavatel pneumatik pro nový Volkswagen ID.3

18/11/2019
EcoContact 6
  • Nové elektrické vozidlo značky Volkswagen bude továrně vybaveno pneumatikami Continental
  • Letní a zimní pneumatiky přizpůsobené specifickým požadavkům elektrického vozidla
  • Schválení bylo rovněž uděleno pro technologii ContiSeal

Pneumatiky Continental budou součástí první výbavy na nedávno představeném Volkswagen ID.3. Automobilka Volkswagen udělila schválení pro letní i zimní pneumatiky pro ráfky 18 a 19 palců. Letní pneumatika EcoContact 6 a zimní WinterContact TS 850 P byly přizpůsobeny tak, aby vyhovovaly specifickým požadavkům modelu ID.3. Jako elektrické vozidlo bude ID.3 vybaveno pneumatikami s nízkým valivým odporem, které šetří energii tak, aby zajistily maximální možný dojezd mezi jednotlivými nabíjeními. To vše s nízkou vnější i vnitřní hlučností pro pohodlí cestujících a s aerodynamickým designem bočnice, který pomáhá minimalizovat aerodynamický odpor. Letní i zimní pneumatiky jsou také vybaveny technologií ContiSeal, která automaticky a spolehlivě utěsní průpichy na běhounu pneumatiky s průměrem až 5 mm, čímž eliminuje přibližně 90 procent všech defektů. Kromě pneumatik bude Continental dodávat pro vozidla Volkswagen ID.3. také palubní server poskytující připojení elektrických modulů.

Volkswagen_ID3