Mann im Auto auf der Autobahn

PremiumContact™ 6 na čelní pozici v testu časopisu Auto Zeitung 2019

25/02/2019
PremiumContact™ 6

• Pneumatika PremiumContact 6 zvítězila v prvním letošním testu letních pneumatik
  • Časopis Auto Zeitung ocenil vysokou bezpečnost letní pneumatiky Continental
  • Mezi testovanými modely bylo devět letních pneumatik a jedna celoroční pneumatika o rozměru 235/45 R 18

V novém testu letních pneumatik se pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental umístila s velkým náskokem na první příčce: Německý automobilový časopis Auto Zeitung porovnával výkon devíti letních pneumatik a jedné celoroční pneumatiky o rozměru 235/45 R 18 na mokré i suché vozovce (vydání 6/19). Testovacím vozem byl model Škoda Superb Combi. Pneumatika vyvinutá společností Continental se sídlem v Hannoveru v testu obsadila první místo v obou kategoriích:

Při jízdě na mokru pneumatika PremiumContact 6 získala 142 bodů ze 150 a při testech na suché vozovce obdržela 135 bodů ze 150. S celkovým skóre 277 bodů z 300 se pneumatika Continental stala jasným vítězem s náskokem 30 bodů před svým nejbližším konkurentem. „Maximální bezpečnost, vysoká úroveň pohodlí a vynikající dynamický handling,“ tak zní závěrečné shrnutí zkušebních jezdců časopisu Auto Zeitung. Celkem novináři z Kolína testovali u pneumatik 13 různých kritérií. Kromě běžných silničních zkoušek provedli rovněž testy valivého odporu a hlučnosti pneumatiky / hluku na vozovce.

PremiumContact 6 je letní pneumatika pro osobní automobily kompaktní a vyšší třídy. Sortiment aktuálně zahrnuje 120 variant schválených pro rychlosti až do 300 km/h.