AutoBild: Pneumatika Continental PremiumContact 6 byla vyhodnocena jako příkladná a získala titul „Eco-Champion“.

05/03/2019
PremiumContact™ 6

• Letní pneumatika od společnost Continental získala špičkové ocenění v testu AutoBild
  • PremiumContact 6 získala titul „Eco-Champion“
  • Odborníci otestovali 50 různých pneumatik o rozměru 225/45 R 17

V testu letních pneumatik časopisu AutoBild byla pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental oceněna jako „příkladná“ a získala titul „Eco-Champion“. Novináři otestovali celkem 50 různých pneumatik o rozměru 225/45 R 17 od evropských, amerických i asijských výrobců. Testovacím vozem bylo BMW řady 1. Při celkovém hodnocení výkonu pneumatiky PremiumContact 6 odborníci AutoBild z Hamburku označili tuto pneumatiku jako „prémiovou, nabízející vyvážený a bezpečný handling na mokrých silnicích, krátkou brzdnou dráhu na mokru i na suchu, nízký valivý odpor, vysoký kilometrový výkon a celkově dobrou ekonomiku provozu“.

AutoBild provedl tento nejkomplexnější test pneumatik na světě ve dvou částech: V první části byly testované pneumatiky podrobeny zkouškám brzdění za sucha a za mokra. Prvních 20 produktů se kvalifikovalo pro druhou část zahrnující další testy prováděné také na mokrých a suchých vozovkách. Celkově test hodnotil celkem jedenáct různých kritérií.

PremiumContact 6 je letní pneumatika pro osobní automobily kompaktní a vyšší třídy. Sortiment aktuálně zahrnuje 120 variant schválených pro rychlosti až do 300 km/h.