SportContact™ 6 si u časopisu sportauto vyjela první místo

20/03/2019
tire_image1

• Sportovní pneumatice Continental bylo jako jediné uděleno špičkové ocenění „velmi doporučovaná“
  • SportContact 6 na mokré i suché silnici ve vedoucí pozici
  • Redakce: „Velmi krátké brzdné dráhy, přímá sportovní odezva řízení, vysoká jízdní stabilita“

V dnes zveřejněném testu letních pneumatik časopisu „sportauto“ (vydání 4/19) se pneumatika SportContact 6 od společnosti Continental umístila se značným náskokem na prvním místě. Jako jediná z celkem devíti testovaných modelů pneumatik dosáhla sportovní pneumatika z Hannoveru špičkového ocenění „velmi doporučovaná“. Vděčí za to svým vyváženým sportovním vlastnostem na mokré i suché vozovce: V obou částech testu prokázala nejlepší výkon ze všech testovaných pneumatik. „Velmi krátké brzdné dráhy a bezpečná nedotáčivost na mokré silnici, přímá sportovní odezva řízení a vysoká stabilita na suché vozovce, jasná zpětná vazba, nedostižné držení jízdní stopy, jednoznačné reakce automobilu,“ uvádí odborníci ze Stuttgartu ve svém shrnutí.

Testu se zúčastnilo celkem devět sportovních pneumatik o rozměru 245/30 R 20 Y od evropských, amerických a asijských výrobců, testovacím vozidlem byla Honda Civic Type R. Zatímco pneumatika SportContact 6 dosáhla nejvyššího ocenění „velmi doporučovaná“, hodnocení „doporučovaná“ bylo uděleno jednou. Všechny ostatní produkty byly označeny jako „nedoporučovaná“.

Pneumatika SportContact 6 představuje v nabídce společnosti Continental super sportovní pneumatiku pro nejvyšší výkonnostní segment, která ve srovnání s předchozími modely dosahuje výrazně lepších parametrů především v oblasti handlingu, dokonalosti řízení a způsobilosti pro vysoké rychlosti. Kvůli využití tohoto pokroku na silnici technici v Hannoveru zcela změnili chemické složení běhounu, design vzorku i konstrukci pneumatiky. Pro ráfky s průměrem od 18 do 24 palců je k dispozici více než 90 variant, šířky pneumatiky se pohybují od 225 do 335 milimetrů a příčný řez je 50 až 25 procent. Pneumatika SportContact 6 je schválena pro rychlosti do 350 km/h a ve svých závodech ji montuje celá řada výrobců sportovních a super sportovních osobních automobilů.

Leták EcoContact 6