PremiumContact 6 ocenil automobilový klub ACE nejlepší známkou

01/04/2019
PremiumContact™ 6

• Kluby ACE, ARBÖ a ústav GTÜ testovaly devět modelů letních pneumatik o rozměru 205/55 R 16
  • PremiumContact 6 byla oceněna nejlepší známkou „velmi doporučovaná“

V aktuálním vydání časopisu ACE Lenkrad (4/19) referuje redakce v článku s názvem „O přilnavosti a pocitu“ o výsledcích aktuálního testu letních pneumatik. Pneumatika PremiumContact 6 společnosti Continental přitom obdržela známku „velmi doporučovaná“. ACE (Auto Club Europa) provedl test společně s rakouským automobilovým klubem ARBÖ a německým ústavem technického dozoru GTÜ. Testu se zúčastnilo devět modelů letních pneumatik o rozměru 205/55 R 16 s pořizovací cenou nižší než 100 eur za jednu pneumatiku. Jednalo se o pneumatiky evropských, asijských a amerických výrobců, testovacím vozidlem byla Škoda Octavia. Rozměr pneumatiky je určen pro celou řadu osobních automobilů nižší střední a střední třídy.

Foto zdroj: ACE.de

Nejlepší známky dosáhla letní pneumatika Continental díky svým vyváženým vlastnostem: Nejvyšší počet bodů jí byl udělen za brzdění na mokré vozovce, za ovladatelnost za mokra a za jízdu na kruhové dráze za mokra. Rovněž při hodnocení všech testů na suché vozovce dosáhla nejvyššího počtu bodů. Dobrou známku získala také při zkouškách komfortu a valivého odporu. PremiumContact 6 je tak více než jen letní pneumatikou, která vyhovuje nejvyšším nárokům na bezpečnost, pohodlí a ochranu životního prostředí. PremiumContact 6 se vyrábí ve 120 variantách, v průměrech od 15 do 22 palců pro osobní automobily a SUV. Aktuální produktová paleta nabízí šířku pneumatiky od 185 do 325 mm a profil pneumatiky od 65 do 30 procent; schválení je platné až do 300 km/hod.