Pneumatiky Continental zaznamenávají výrazný úspěch na trhu s první výbavou (OE)

27/06/2019

• Pneumatiky tohoto německého výrobce jsou na každém třetím novém voze v Evropě
  • Devět z deseti nejprodávanějších vozů v Evropě je schváleno pro použití pneumatik Continental
  • Sportovní vozy, luxusní modely a elektromobily jsou rovněž vybaveny pneumatikami Continental

Společnost Continental je jedním z největších dodavatelů pneumatik výrobcům vozidel. Přibližně třetina nových vozidel v Evropě je vybavena pneumatikami této německé společnosti se sídlem v Hannoveru. A co víc, když dojde na nejprodávanější evropská vozidla, jako je například VW Golf, Renault Clio a Ford Fiesta, výrobci schválili 9 z 10 modelů pro vybavení pneumatikami Continental. Produkty společnosti Continental jsou oblíbené rovněž u výrobců sportovních a supersportovních vozů jako Porsche, Maserati a AMG. Rolls Royce a Maybach jezdí na pneumatikách Continental a výrobci elektromobilů jako Audi, Tesla a Renault rovněž spoléhají na produkty Continental, které představují jediný styčný bod mezi vozem a vozovkou. Výčet zákazníků společnosti Continental se však neomezuje pouze na evropské výrobce. Také asijští výrobci jako třeba Hyundai rádi využívají odborné znalosti z oblasti vývoje pocházející z Německa.

Společnost Continental nedávno získala další schválení pro pneumatiky první výbavy od předních evropských výrobců vozidel, takže např. modely Audi e-tron a Q8/SQ8 již z výroby vyjíždějí na letních a zimních pneumatikách této značky. Připojila se rovněž automobilka BMW, která pneumatikami Continental osazuje své modely X7, X3M, X3 a Z4. Rolls Royce Cullinan vyjíždí z továrny na pneumatikách vyvinutých v Hannover-Stöckenu a také Porsche nyní u zimních pneumatik spoléhá na odborné znalosti inženýrů ze společnosti Continental.

Důvodem pro tak velký počet schválení pro letní, zimní i celoroční pneumatiky je vysoká úroveň odborných znalostí a zkušeností, které inženýři společnosti Continental získali při vývoji pneumatik první výbavy. Výsledkem je, že jednotlivé produkty jsou přizpůsobeny potřebám konkrétního výrobce tak, aby přesně odpovídaly požadovaným charakteristikám, jako je např. perfektní handling pro Porsche nebo BMW M, maximální komfort i při jízdě ve vysoké rychlosti pro Rolls Royce a velmi nízký valivý odpor pro elektromobily. Jeden vývojový cyklus často nestačí. Ve spolupráci s výrobci automobilů se vyvíjí a testují prototypy, dokud nevznikne pneumatika splňující všechny individuální požadavky. Takové pneumatiky mají rovněž speciální označení, aby bylo zaručeno, že budou použity na tom správném voze. Například označení „MO“ najdete na pneumatikách pro vozy Mercedes, zatímco pneumatiky označené hvězdičkou (*) jsou určeny pro vozy BMW.

Důvodem této velmi úspěšné spolupráce s automobilkami jsou dlouholeté zkušenosti inženýrů společnosti Continental a také zapojení kolegů z dalších oddělení společnosti. Spolupráce s odborníky na brzdy a podvozky z divize Chassis and Safety zajišťuje synergii, kterou nemůže nabídnout žádný jiný výrobce pneumatik. Vývoj produktů první výbavy současně pomáhá inženýrům s předstihem identifikovat nové trendy v odvětví a přizpůsobit se jim. Vzniká tak klasická oboustranně výhodná situace, jejímž výsledkem jsou spokojení zákazníci, kteří nakupují pneumatiky, protože – jak zkušenost ukázala – když dojde na objednávku náhradních pneumatik, zákazníci kupují stejné pneumatiky, jakými byl jejich vůz vybaven již z výroby.