Světová premiéra elektrického SUV Extreme E s pneumatikami Continental na Festivalu rychlosti v Goodwoodu

15/07/2019

• Elektrické SUV Extreme E poprvé představeno veřejnosti na Festivalu rychlosti v Goodwoodu
  • Revoluční elektromobil je vybaven speciálními pneumatikami Extreme E vyvinutými společností Continental pro jízdu v terénu
  • Společnost Continental je zakládajícím partnerem seriálu závodů terénních elektromobilů s názvem Extreme E

Dva nové modely pneumatik Continental, speciálně vyvinuté pro seriál terénních závodů Extreme E, měly celosvětovou premiéru na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Tyto nové letní a zimní pneumatiky jsou navrženy do těch nejnáročnějších jízdních podmínek a veřejnosti byly představeny spolu s unikátním elektrickým SUV, na němž se budou muset vypořádat s těmi nejextrémnějšími místy na světě. Návštěvníci této jedinečné události ze světa motorsportu měli exkluzivní příležitost spatřit naživo elektrické SUV, které bude od roku 2021 hybnou silou nového seriálu závodů.

„Extrémní E-SUV ODYSSEY 21 se nepodobá ničemu ze světa motorsportu. Nejmodernější technologie a design pneumatik vyvinutý společností Continental daly vzniknout ohromujícímu vozu, který nabízí nejvyšší výkon v těch nejnáročnějších podmínkách na planetě. Nezáleží na tom, zda je to Arktida, Himálaje, Amazonie, Sahara nebo ostrovy v Indickém oceánu, tento vůz předvede schopnosti elektrického SUV nejen fanouškům motorsportu, ale také zákazníkům, kteří hledají svůj vlastní způsob, jak změnit přístup k planetě tím, že se rozhodnou pro elektrické SUV,“ říká Alejandro Agag, zakladatel a ředitel společnosti Formula E.

Tansu Isik, marketingový ředitel pro region EMEA ve společnosti Continental, spolu s Mikaelou Åhlin-Kottulinskou a Alejandrem Agagem, zakladatelem a ředitelem společnosti Formula E

„Naše vysoce výkonné pneumatiky pro seriál Extreme E poskytují jezdcům velmi dobrou přilnavost pro akceleraci, brzdění a přesné řízení na velmi náročných tratích,“ říká Tansu Isik, marketingový ředitel pro region EMEA ve společnosti Continental. „Pneumatiky budou perfektně přizpůsobené elektrickým vozům SUV v tomto seriálu závodů, aby byla zaručena nejlepší možná ovladatelnost vozidla a bezpečnost, a to i na velmi špatném povrchu.“

Festival rychlosti v Goodwoodu, který se koná v prostranství panství Goodwood House v Západním Sussexu v Anglii, je oslavou motorsportu a automobilové kultury. Fanoušci zde mohou spatřit výkonné vozy a motocykly při závodech do vrchu a prohlédnout si naživo různé vozy od klasických až po ty nejmodernější. S ohledem na slavnou historii je Festival rychlosti v Goodwoodu ideálním místem pro odhalení slibné budoucnosti motorsportu se seriálem Extreme E.

Všechny týmy Extreme E musejí používat stejnou sadu standardizovaného vybavení vyrobeného a sestaveného výrobcem Spark Racing Technology a rovněž musejí používat akumulátory od společnosti Williams Advanced Engineering a pneumatiky Continental.

Testování prototypu elektrického SUV nyní bylo seriózně zahájeno, za zásadního přispění společnosti Continental – zakládajícího partnera tohoto podniku. Každý tým Extreme E obdrží dvě sady letních a zimních pneumatik optimalizovaných pro jakýkoli myslitelný aspekt s ohledem na výkon a bezpečnost vyžadované jejich elektrickými SUV.

Další podrobnosti najdete na: www.EngineeredForTheExtreme.com