Pneumatika Continental pro dodávková auta na prvním místě v testu časopisu „Firmenauto“

06/08/2019
tire_image1

• Pneumatika ContiVanContact 200 pro dodávková a užitková vozidla na prvním místě v testu letních pneumatik
  • Redakce chválí přilnavost za mokra, bezpečné ovládání a nízký valivý odpor
  • Celoroční pneumatika VanContact 4Season s doporučením

Redakce odborného časopisu „Firmenauto“ zveřejnila v čísle 7/2019 výsledky svého testu pneumatik pro dodávková a užitková vozidla. Letní pneumatika ContiVanContact 200 společnosti Continental se po testování v 15 kategoriích umístila na prvním místě. Jako alternativní obutí je doporučována celoroční pneumatika VanContact 4Season, testovaná bez účasti konkurence. Odborníci ze Stuttgartu testovali šest letních pneumatik a jednu celoroční pneumatiku o rozměru 235/60 R 17 C evropských a asijských výrobců, testovacími vozidly byly VW Crafter a MAN TGE.

ContiVanContact 200 v testu bodovala svou vysokou vyvážeností. V šesti testovacích disciplínách na mokré vozovce si třikrát vyjela nejlepší známku a dvakrát druhou nejlepší. Podobně dobře bodovala na suché vozovce: zde dosáhla jednou nejlepšího a třikrát druhého nejlepšího hodnocení. Také při hodnocení valivého odporu obdržela plný počet bodů a jako jediná pneumatika v testu získala celkové hodnocení „velmi dobrá“. „Vynikající přilnavost za mokra, velmi dobré ovládání, nízký valivý odpor,“ tak znělo shrnutí výsledků testu pneumatiky ContiVanContact 200.

Kromě letních pneumatik testovali odborníci i jízdní vlastnosti celoroční pneumatiky pro dodávková auta VanContact 4Season. Ve srovnávacím testu dosáhla úctyhodného hodnocení „uspokojivá“ – a tím stejného hodnocení jako dva konkurenti v segmentu letních pneumatik. Díky tomu je pro dopravní společnosti jezdící především v městském provozu dobrou alternativou k sezónnímu obutí.