WinterContact TS 860 je vítězem testu časopisu AutoBild

30/09/2019
WinterContact™ TS 860

• „Příkladná“ zimní pneumatika Continental se prosadila v konkurenci dalších 52 modelů
  • Redakce: Vítěz testu přesvědčil nejlepšími jízdními vlastnostmi za jakéhokoliv počasí
  • Zimní pneumatiky značek Semperit a Uniroyal ohodnoceny známkou „dobrá“

Z rozsáhlého testu zimních pneumatik, zahrnujícího 53 modelů o rozměru 225/45 R 17 z celého světa a pořádaného redakcí časopisu AutoBild, vyšla pneumatika WinterContact TS 860 společnosti Continental jako vítěz s hodnocením „příkladná“ (vydání 39/19). Odborníci testovali zimní pneumatiky světových značek v celkem 16 kategoriích, pro jízdní zkoušky na sněhu a na mokré i suché vozovce použili BMW řady 1. „Vítěz testu přesvědčil nejlepšími jízdními vlastnostmi za jakéhokoliv počasí. Přímé chování při vjezdu do zatáčky, stabilní boční vedení, dobrá hospodárnost, vysoký kilometrový výkon a malý valivý odpor,“ tak zní závěrečné hodnocení redaktorů.

Mezi 53 testovanými zimními pneumatikami byly i modely Semperit a Uniroyal, což jsou značky koncernu Continental. Ve výsledku získala pneumatika Speed-Grip 3 značky Semperit jako „přesvědčivý univerzální talent s dobrými zimními vlastnostmi“ známku „dobrá“. MS plus 77 náležící ke značce pneumatik do deště Uniroyal ohodnotili testující rovněž známkou „dobrá“. Jejich závěrečné hodnocení zní: „Zimní profil se stabilními jízdními vlastnostmi za každého počasí, dobré boční vedení, nízký valivý odpor.“