Mann im Auto auf der Autobahn

Redakce sportauto: WinterContact TS 850 P je vítěž testu

18/10/2019
WinterContact™ TS 850 P

• Redakce: WinterContact TS 850 P bez slabin – Výsledek testu „velmi dobrá“
  • Letní pneumatiky v chladném ročním období „definitivně nědoporučujeme“

Pod titulem „Skrz sníh a led“ zveřejnila redakce „sportauto“ v aktuálním vydání (11/19) Test zimních pneumatik. Vítězem testu se stala pneumatika WinterContact TS 850 P značky Continental. Odborníci testovali celkem pět zimních pneumatik velikosti 235/40 R 18 s homologací mezi 240 a 270 km/h evropských, amerických a asijských výrobců. Paralelně byly v zimních testu srovnávány také dvě celoroční pneumatiky a jedná letní pneumatika.  „Stabilní a především velmi dobře vyvážená dynamika na sněhu, lehce ovladatelná s dostatečnými rezervami na mokrém povrchu a správně nedotáčivá na suchu“ bylo hodnocení redakce pro vítěze testu.

„Definitívně nedoporučujeme“ naproti tomu hodnotí odborníci ze Stuttgartu letní pneumatiky v chladném ročním období. Letní pneumatiky nemohly udržet krok na zasněžené trati, ale ani na chladných a suchých silnicích nedosáhli vysoké úrovně bezpečnosti zimních pneumatik. Hodnocení celosezónních pneumatik bylo poměrně smíšené. I když jsou bezpečné pro jízdu, zůstávají méně dynamické a proto jsou vhodnější pro oblasti se sněhem.

Testsiegel sport auto