Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

AutoExpress testoval celoroční pneumatiky – Continental s „působivou přilnavostí na mokré vozovce“

31/10/2019
AllSeasonContact™

• AllSeasonContact s nejlepšími jízdními vlastnostmi na sněhu a nejnižším valivým odporem
  • Redakce otestovala také letní a zimní pneumatiku jako referenční vzorek: Sezónní pneumatiky jsou i nadále „nejlepším řešením“

Anglický odborný časopis AutoExpress testoval devět modelů celoročních pneumatik nejpoužívanějšího rozměru 205/55 R 16 na typicky zimních vozovkách a v teplém ročním období (zimní speciál, říjen 2019). Pneumatika AllSeasonContact společnosti Continental přitom obsadila první místo, co se jízdních vlastností na sněhu a hodnocení valivého odporu týče. Dobrých výsledků dosáhla i při brzdění na sněhu a na mokré vozovce. „Pneumatika automobil zatáčkou téměř táhne,“ napsala redakce o jízdních zkouškách na sněhu. Obchodní portál pro pneumatiky „blackcircles.com“ v tomto čísle uvedl, že pneumatika Continental přesvědčila řidiče svou přilnavostí na mokré vozovce a nízkým hlukem odvalování.

Jako referenční pneumatiky byly stejným testovacím podmínkám vystaveny i jedna letní a jedna zimní pneumatika. Přitom se ukázalo, že zimní pneumatika je jako vždy na typicky zimních vozovkách lepší než celoroční pneumatika. Ještě výraznější rozdíl nastane při srovnání „modelů do každého počasí“ a letní pneumatiky: Především u brzdné dráhy na suché vozovce zaručuje referenční pneumatika PremiumContact 5 výrazně vyšší bezpečnost a i při zkoušce aquaplaningu má větší rezervy než většina pneumatik do každého počasí. Závěr odborníků tak zní, že nejbezpečnějším řešením je stále výměna letních a zimních pneumatik. Celoroční pneumatiky jsou kompromisem, a proto nemohou ve všech kritériích dosahovat stejných výkonů jako speciální produkty na zimu a léto.