Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Letní pneumatiky Continental vítězem testu magazínu Auto Zeitung

26/02/2020

• Pneumatika PremiumContact 6 si mezi 19 konkurenčními výrobky vyjela první místo
  • Pneumatiky Continental s „extra vysokými bezpečnostními rezervami“ na mokré vozovce
  • Brzdné dráhy ze 100 km/h za mokra u pneumatik umístěných na posledních příčkách delší o více než 13 metrů

​​V testu letních pneumatik magazínu Auto Zeitung se v porovnání s 19 výrobky od konkurence stala vítězem testu pneumatika PremiumContact 6 společnosti Continental. Redakce chválila „extrémně vysoké bezpečnostní rezervy“ na mokré vozovce a „velice dobrou deceleraci“ na suchém asfaltu (Auto Zeitung, vydání 6/20 ze dne 19. 2. 2020, strana 82). „Špičkový výkon za mokra, dokonalé vlastnosti za sucha,“ bilancovala redakce.

Auto Zeitung

V prvním letošním testu letních pneumatik byly testovány pneumatiky o rozměru 225/50 R 17 W / Y pro osobní vozy střední třídy nebo menší dodávkové vozy jako VW Sharan. Testovacím vozem bylo BMW 320d. Odborníci magazínu Auto Zeitung hodnotili celkem 13 kritérií na suché a mokré vozovce, která zahrnovala také měření valivého odporu, komfortu a hlučnosti. A právě při výkonu na mokré vozovce zjistili značné rozdíly: Zatímco vítěz testu společnosti Continental zastavil při brzdění z rychlosti 100 km/h po 56 metrech, prosvištěl vůz obutý čínským výrobkem stejné místo rychlostí 44 km/h a pro svoji celkovou brzdnou dráhu potřeboval přes 13 metrů více. Podle mínění odborníků z kolínské redakce to může v závažném případě znamenat velké nebezpečí.