Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Odborný magazín Gute Fahrt: ContiSportContact 5 je „velmi doporučená“

03/03/2020

• Magazín Gute Fahrt testoval osm modelů pneumatik o rozměru 215/50 R 18 se schválením pro VW
  • Redakce: Pneumatika od společnosti Continental „neprojevuje žádnou slabinu“
  • Také u pneumatik montovaných na nové vozy přímo ve výrobě jsou značné rozdíly

​​V aktuálním testu letních pneumatik odborného magazínu Gute Fahrt získala pneumatika ContiSportContact 5 hodnocení „lze velmi doporučit“ (vydání 03/2020, strana 32, 21. 2. 2020). Redakce, která informuje o vozech z koncernu VW, testovala osm modelů o rozměru 215/50 R 18. Testovacím vozem byl VW T-Roc. Hodnotilo se celkem sedm kritérií na suché a mokré vozovce a kromě toho se prováděla také měření valivého odporu, komfortu a hlučnosti. Všechny pneumatiky v testu jsou schválené koncernem VW pro montáž na nové vozy přímo ve výrobě. Pneumatika od společnosti Continental „neprojevuje žádnou slabinu a přesvědčí na suché i mokré vozovce. Zajišťuje přesné řízení a je absolutně perfektně sportovně vyladěná,“ shrnuje magazín Gute Fahrt.

Avšak skutečnost, že i navzdory schválení pro montáž na nové vozy přímo ve výrobě existují mezi jednotlivými modely pneumatik rozdíly, je vidět například při pohledu na brzdnou dráhu. Zatímco T-Roc obutý pneumatikami Continental zastavil na suché vozovce při brzdění z rychlosti 100 km/h po 35 metrech, potřebovaly pneumatiky, které se umístily na posledním místě, asi 37,8 metru. Na značce 35 metrů měl takto obutý vůz ještě rychlost necelých 27 km/h. „Každý si umí představit, co to znamená, jestli na konci kolony za horizontem dálnice stačíte jen taktak zastavit, anebo jestli prostě v rychlosti necelých 30 km/h nabouráte auto před sebou,“ komentovala redakce výsledek měření.

Téměř všechny pneumatiky od společnosti Continental určené pro osobní vozy mají již tradičně silné zastoupení v segmentu pneumatik schválených pro montáž na nové vozy přímo ve výrobě. Každý třetí osobní vůz v Evropě opouští haly výrobního závodu s pneumatikami z vývojového oddělení v Hannoveru. Výrobky „střižené na míru“ jednotlivým vozům lze objednat v autosalonu i v obchodu s pneumatikami a autodílnách.