Mann im Auto auf der Autobahn

Organizace ADAC označila pneumatiku Continental za nejlepší v testu

27/02/2020

• Pneumatika PremiumContact 6 se v testu umístila na nejvyšší příčce
  • Pneumatika EcoContact 6 si odnáší „nejvyšší hodnocení za spotřebu paliva a životnost“
  • Organizace ADAC, TCS a ÖAMTC testovaly dva rozměry pneumatik pro vozy střední třídy, dodávky, SUV a větší sedany

Do testů, jejichž výsledky dnes publikovaly německý, rakouský a švýcarský autoklub – ADAC, ÖAMTC a TCS (www.adac.dewww.oeamtc.atwww.tcs.ch) – byly zařazeny letní pneumatiky o rozměrech 225/40 R18235/55 R17. Mezi šestnácti 18" modely pro kompaktní vozy a vozy střední třídy se pneumatiky PremiumContact 6 umístily na nejvyšší příčce, o kterou se dělily s konkurenčním modelem. V testu 17" modelů určených pro středně velká SUV, dodávky jako VW Transporter a větší sedany získaly pneumatiky EcoContact 6 hodnocení „uspokojivé“ (ADAC) a „doporučené“ (ÖAMTC a TCS). Jako testovací vozy používaly autokluby VW Golf GTI pro test větších pneumatik a Ford Kuga pro test pneumatik určených pro vozy SUV.

ADAC Sommerreifentest 2020 Testsiegel PremiumContact 6

Při svém hodnocení modelu PremiumContact 6 zdůrazňovaly autokluby zejména jeho velmi dobrý výkon na mokrých vozovkách. Závěr zněl „nejvyšší hodnocení na mokru (především za brzdný výkon a handling)“. Pneumatika EcoContact 6 si pak v konkurenci 12 pneumatik od různých výrobců vysloužila verdikt „nejvyšší hodnocení za spotřebu paliva a životnost“ a „dobrá na suchých vozovkách“.

18" modely v testu jsou vhodné pro kompaktní vozy, jako je VW Golf, i pro vozy střední třídy jako BMW řady 3 nebo Mercedes Benz třídy C. 17" modely jsou vhodné pro středně velká SUV jako Ford Kuga nebo dodávky typu VW T6 Transporter. Stejným rozměrem pneumatik jsou vybaveny rovněž velké sedany, jako jsou Mercedes Benz třídy S nebo Audi A7.