Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

AutoBild: Continental PremiumContact 6 je nejlepší pneumatikou v testu a šampionem v oblasti hospodárnosti

10/03/2020

• Letní pneumatika od společnosti Continental vyniká vyváženým výkonem na vysoké úrovni
  • Jediná pneumatika, která v testu zahrnujícím 50 produktů dosáhla nejvyššího hodnocení (1+) za kilometrový výkon

Pneumatika PremiumContact 6 byla vyhodnocena jako nejlepší v testu letních pneumatik realizovaném magazínem AutoBild (5. března 2020, strana 56) a rovněž získala titul šampiona v oblasti hospodárnosti. Letní pneumatika vyvinutá společností Continental v Hannoveru porazila všech 49 konkurenčních produktů. V rámci největšího testu pneumatik na světě testovali odborníci pneumatiky o rozměru 245/45 R 18 100 Y. Testovacím vozem byl model BMW řady 5. Tato velikost pneumatik je vhodná pro mnoho různých automobilů střední a vyšší třídy.

U 50 testovaných letních pneumatik novináři z magazínu AutoBild nejprve zkoumali brzdnou dráhu jednotlivých modelů na mokrém a suchém asfaltu. 20 nejlepších modelů postoupilo do druhého kola, které zahrnovalo dvanáct testovaných parametrů na mokré i suché vozovce včetně posouzení valivého odporu a kilometrového výkonu. „Vyvážený výkon na vysoké úrovni. Dynamický handling s přesným řízením, krátká brzdná dráha, velmi vysoký kilometrový výkon a dobrá hospodárnost,“ uvedl magazín při popisu silných stránek pneumatiky PremiumContact 6. Celkově obdržela tato letní pneumatika hodnocení „velmi dobrá“ (1). Pneumatika od společnosti Continental byla jediným produktem, který získal také tituly „Nejlepší v testu“ a „Šampion v oblasti hospodárnosti“.

PremiumContact 6 je letní pneumatika pro osobní automobily všech tříd, počínaje těmi kompaktními. Vyrábí se v celé řadě různých rozměrů se schválením pro rychlosti až do 300 km/h.