Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

Continental SportContact 6 vede v testech AutoBild Sportscars

30/03/2020

• Špičková sportovní pneumatika vyhrála proti devíti konkurentům
  • Pneumatika Continental obdržela hodnocení „velmi dobrá“ nebo „dobrá“ ve všech testovacích disciplínách
  • Levné pneumatiky mají „nebezpečně dlouhé brzdné dráhy na mokrých a suchých vozovkách“

Pod názvem „Hot Wheels“ zveřejnil AutoBild Sportscars svůj aktuální Test letních pneumatik (vydání 4/2020, s.83) - ve kterém si Continental SportContact 6 zajistila nejvyšší příčku na pódiu s hodnocením „příkladná“. "Špičková sportovní pneumatika s přesným řízením, sportovně dynamickým handlingem a krátkou brzdnou dráhou na suchém povrchu i mokrém povrchu, stabilním bočním vedením za mokra a dobrou odolností vůči aquaplaningu", napsal časopis a shrnul výsledky testů. AutoBild Sportscars testoval pneumatiky o velkosti 245/35 R19 na přední nápravě a pneumatiky 265/35 R19 vzadu, s testovacím vozidlem Mercedes AMG C63. Ve všech osmi testovacích disciplínách na mokrých a suchých silnicích zaznamenal SportContact 6 „dobré“ nebo „velmi dobré“ známky, včetně hodnocení valivého odporu.

Výsledky testu u levné pneumatiky od asijského výrobce přinesly méně působivé výsledky: „Nízkorozpočtový dezén s nebezpečně dlouhou brzdnou dráhou na mokré i suché vozovce; nepřesný handling; pomalá odezva řízení a vysoký valivý odpor“, shrnuli testovací řidiči. Jejich názor na to, čemu říkali „shnilá pneumatika“, byly jasné již po handlingu na suchém asfaltu: „Tato pneumatika není ani zábavná, ani bezpečná pro řízení“.