Mann im Auto auf der Autobahn

Presse

První místo pro Continental SportContact 6 v testu magazínu „sportauto“

31/03/2020

• Hightech pneumatika Continental je podle výsledku testu "vynikající"
  • Nejvyšší bodové hodnocení v 6 testovacích kritériích na mokrém i suchém povrchu

Hightech pneumatika SportContact 6 od Continentalu si vyjela v Testu letních pneumatik odborného magazínu "sportauto" (04/2020) první místo. Dokázala se prosadit proti čtyřem konkurentům z evropské i asijské produkce. Redakce testovala vysokovýkonné pneumatiky v rozměru 245/35 Z R19 na testovacím vozidle AMG A45 S o výkonu 421PS. Vedle handlingového testu na suché i mokré vozovce byl kladen důraz také na disciplíny související s bezpečností. Při brzdění na mokré i suché vozovce, aquaplaningu, zatáčení i reakci řízení byla sportovní pneumatika SportContact 6 číslo jedna. Po průběžném hodnocení na suché a morké vozovce, kde SportContact 6 získala nejvyšší známky, byla již jasné, že si celkové vítězství nenechá vzít. „Vynikající na mokru i při hraničních hodnotách. Spontánní a stabilní v rychlých manévrech se změnou jízdního pruhu a velmi krátká brzdná dráha na suchém povrchu, vysoká přesnost řízení a nízká citlivost na změny zatížení při jízdě na suchu, “shrnul výsledek redakční tým.

Sportovní pneumatiky rozměru 245/35 Z R19 jsou vhodné pro velké množství automobilů od kompaktní třídy nahoru. Testovaný SportContact 6 je k dispozici v široké škále rozměrů pro automobily s ráfky 18" až 24" palců a nabízí velmi krátkou brzdnou dráhu, vysokou přesnost řízení a bezpečnou jízdní stabilitu až do limitu.