„First Choice“ – pneumatika Continental VanContact 4Season se v testu pneumatik magazínu promobil umístila na první příčce

24/09/2020

• Odborní testovací jezdci ocenili velmi dobré záběrové vlastnosti, zatáčení a brzdění na sněhu
  • Maximální počet bodů v kategorii posuzující vliv na životní prostředí
  • K dispozici pro ráfky od 14 do 17 palců

„Zimy jsou stále mírnější a výměna pneumatik na základě ročního období je čím dál dražší.“ Podle redakčního týmu magazínu promobil tedy existuje mnoho pádných důvodů k používání celoročních pneumatik namísto letních a zimních modelů. Avšak který z těchto univerzálních produktů skutečně poskytuje odpovídající výkon v létě i v zimě? V čísle 10/2020 testovali odborníci na karavany celkem sedm produktů s rozměrem 225/70 R 15 C ze segmentu pneumatik pro lehké nákladní automobily. Jako testovací vůz zvolili Fiat Ducato, který je mezi příznivci campingu oblíbenou volbou. Zkušební postup magazínu promobil přiřazuje jednotlivým kategoriím – výkonu pneumatiky v zimních podmínkách, na mokru, na suchu a z hlediska vlivu na životní prostředí – váhu v poměru 20/40/20/20 procent se záměrným důrazem na vlastnosti na mokrých vozovkách. V tomto hodnocení se pneumatika Continental VanContact 4Season umístila na první příčce v kategorii výkon v zimních podmínkách a také v rámci celkového hodnocení. Testovací jezdci ocenili velmi dobré vlastnosti pneumatiky ve všech zimních disciplínách a rovněž i její dobrý výkon na mokru během všech letních testů. Za handling na suchém asfaltu jí dokonce udělili nejvyšší známky. A to není vše. Pneumatika VanContact 4Season byla také na špici v testech posuzujících vliv na životní prostředí. Stala se jedinou pneumatikou, která získala hodnocení „velmi dobrá“ v oblasti valivého odporu a hlučnosti pneumatiky / hluku na vozovce. Celkově obdržela pneumatika Continental od magazínu promobil hodnocení „doporučovaná“.

Výsledky testu magazínu promobil znovu názorně potvrdily dobrý výkon pneumatiky VanContact 4Season, kterého dosáhla v testu celoročních pneumatik pořádaném magazínem AutoBild Reisemobil v roce 2020. I v tomto testu se celoroční pneumatika Continental osvědčila. Testovací jezdci jí udělili hodnocení „příkladná“ (číslo 4/2020).

Řidiči, kteří cestují i mimo letní období, ale nechtějí investovat do další sady speciálních zimních pneumatik, si tudíž mohou pořídit celoroční pneumatiky i pro model ze segmentu lehkých nákladních automobilů. Continental VanContact 4Season zajišťuje nejen maximální bezpečnost po celý rok, která byla testována a ověřena nezávislými odborníky, ale zásluhou nižší spotřeby paliva také vyšší hospodárnost. Tento celoroční model je k dispozici pro ráfky od 14 do 17 palců a má schválení pro rychlost až 210 km/h.

The results of the promobil test effectively reaffirmed the VanContact 4Season’s good performance in AutoBild reisemobil’s 2020 all-season tyre test. Here too, Continental’s all-season tyre proved best in test. “Exemplary” the testers called it (issue 4/2020).

So for drivers who want to travel outside the summer season but don’t want the expense of an additional set of special winter tyres, there are all-season tyres for the van segment too. The Continental VanContact 4Season delivers not only the year-round safety tested and attested by independent experts, but also greater economy thanks to lower fuel consumption. This all-season player is available for 14- to 17-inch rims and approved for speeds of up to 210 km/h.