Pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental oceněna odborným časopisem Gute Fahrt jako „velmi dobrá“

25/02/2021
  • Odborný časopis testoval osm modelů letních pneumatik o rozměru 245/40 R 18 používaných v rámci prvního vybavení
  • Redakce: PremiumContact 6 se skvěle osvědčuje na mokrém i suchém povrchu
  • Výsledek testu „velmi dobrá“ a doporučení redakce

PremiumContact 6 od společnosti Continental se může blýsknout hned dvěma novými oceněními odborného časopisu „Gute Fahrt“ (vydání 3/21, str. 36): V aktuálním testu dosáhla tato letní pneumatika výsledku „velmi dobrá“ a hodnocení „doporučována“. V testu bylo zastoupeno osm modelů letních pneumatik o rozměru 245/40 R 18, testovacím vozidlem bylo Audi A4 40 TDI.

K dobrým vlastnostem pneumatiky PremiumContact 6 patřily například nejlepší výkon při brzdění na mokré vozovce a nejlepší známka za handling na suchu, jízdní komfort a hluk uvnitř vozidla. Ve svém závěru uvedli odborníci o pneumatice PremiumContact 6: „Skvělá na mokrém i suchém povrchu“ a: „Conti zde vytahuje mimořádné eso z rukávu: Pneumatika je nejen aktivní a bezpečná při jízdě, ale také se odvaluje komfortněji a v přímém srovnání opravdu tiše – což není u ‚tak širokého obutí‘ vždy samozřejmé, zvlášť když se dříve pohodlí a handling vzájemně vylučovaly.“

PremiumContact 6 od společnosti Continental představuje spojení sportovních vlastností s komfortem, nízkým valivým odporem a dobrým kilometrovým výkonem. Kilometrový výkon této pneumatiky se v porovnání s předchozím modelem zvýšil o 15 procent, valivý odpor se snížil o 5 procent a hluk při odvalování byl redukován o 10 procent – výhoda pro obyvatele žijící v sousedství silnic a pro cestující ve vozidle. V rámci prvního vybavení má různé homologace. Časopis „Gute Fahrt“ testoval pneumatiky s homologacemi z koncernu VW.