Letní pneumatika Continental získala v testu magazínu Auto Zeitung hodnocení „velmi doporučována“

25/02/2021
  • Pneumatika PremiumContact 6 oceněna při testu deseti letních pneumatik nejlepší známkou
  • Nejlepší pneumatika v rámci handlingu na suchu, dobré výsledky také při zkoušce aquaplaningu a brzdění na mokré vozovce
  • Rozměr testované pneumatiky 225/40 R 18 je vhodný pro osobní automobily nižší střední až střední třídy

Při prvním testu letních pneumatik této sezóny byla pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental oceněna nejlepší známkou „velmi doporučována“ (vydání 5/21, str. 86). Testováno bylo celkem deset letních pneumatik o rozměru 225/40 R 18, které jsou vhodné jako obutí pro různé osobní automobily nižší střední až střední třídy. Výrobci pocházeli z Evropy, Asie a USA, testovacím vozidlem byl Seat Leon 1,5 TSI.

Při testech na suché a mokré vozovce se pneumatika Continental umístila v handlingu na suchu na prvním místě. Také při zkoušce aquaplaningu při jízdě vpřed a při brzdění na mokré vozovce dosáhla dobrých výsledků. U pneumatiky PremiumContact 6 uvedli odborníci z magazínu Auto Zeitung k handlingu na suchu: „Krátké brzdné dráhy a rychlé časy na okruhu jsou objektivními známkami enormního potenciálu. Ale pneumatika PremiumContact 6 přesvědčila testující také subjektivně: „Přímá, jistá, nenápadná, rychlá. Skvělá rovnováha mezi přední a zadní nápravou,“ znělo hodnocení v jejich zprávě.

PremiumContact 6 od společnosti Continental představuje spojení sportovních vlastností s komfortem, nízkým valivým odporem a dobrým kilometrovým výkonem. Kilometrový výkon této pneumatiky se v porovnání s předchozím modelem zvýšil o 15 procent, valivý odpor se snížil o 5 procent a hluk při odvalování byl redukován o 10 procent – výhoda pro obyvatele žijící v sousedství silnic a pro cestující ve vozidle. V rámci prvního vybavení má pneumatika homologace od různých automobilek, jako je mimo jiné Audi, BMW, Mercedes a Volvo. Společnost Continental vyrábí širokou paletu pneumatik pro ráfky o průměru od 15 do 22 palců, homologace jsou platné až do 300 km/h. PremiumContact 6 se hodí pro vozidla od nižší střední až po vyšší třídu.