Continental s nejlepším hodnocením v testu letních pneumatik 2021 prováděném velkými automobilovými kluby

26/02/2021
  • Continental PremiumContact 6 v testu ADAC dvakrát s celkovou známkou „dobrá“
  • Pneumatika Semperit Speed-Life 3 rovněž ohodnocena jako „dobrá“
  • Kluby ÖAMTC a TCS udělily ocenění „velmi doporučovaná“ a „doporučovaná“

Pneumatika Continental PremiumContact 6 se v aktuálním srovnání letních pneumatik německého klubu ADAC, rakouského klubu ÖAMTC a švýcarského klubu TCS hned dvakrát umístila na stupních vítězů (www.adac.dewww.oeamtc.atwww.tcs.ch ). Od klubů ADAC a ÖAMTC získala celkovou známku 2,2. Při srovnávání 15 modelů letních pneumatik o rozměru 205/55 R16 V se testující redakce z klubu ADAC vyjádřila pochvalně: „Continental PremiumContact 6 se řadí mezi pneumatiky s nejlepším brzděním na suché vozovce. Testovací vůz lze s těmito pneumatikami velmi přesně ovládat a pneumatiky mají dobré rezervy. Na mokré vozovce dosahuje Continental nejlepšího výsledku ze všech účastníků. Obzvláště obdivuhodné jsou krátké brzdné dráhy na betonu. I na asfaltu ale patří k těm nejlepším. Při jízdě za mokra předvedla tato pneumatika to, co žádná jiná. Díky své vysoké přilnavosti a skvělé ovladatelnosti dostala nejlepší známku za handling.“ Skvělé je také souhrnné hodnocení klubu ADAC po otestování 17 modelů o rozměru 225/50 R17 Y: „Continental PremiumContact 6 vyniká ve všech kritériích svým nadprůměrným výkonem. Za sucha nabízí dobré bezpečnostní rezervy, za mokra je nutné vyzdvihnout její přesný handling.“ Testovacím vozidlem pro 16palcový rozměr pneumatik byl Golf VII, pro 17palcové pneumatiky použili odborníci Audi A4 Avant.

Z pohledu společnosti Continental je potěšitelný také výsledek dalších testovaných koncernových značek. Pneumatika Semperit Speed-Life 3 o rozměru 205/55 R16 V rovněž získala celkovou známku „dobrá“. Redakce v závěrečném shrnutí uvedla: „Semperit Speed-Life 3 je velmi vyvážená pneumatika. Přesvědčivě zaujme na suché vozovce svou dobrou přesností a krátkými brzdnými drahami. I při vysoké teplotě pneumatiky se výkon sníží jen velmi málo.“ Stejné hodnocení obdržely také pneumatiky Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5HM. Oba modely byly celkově ohodnoceny jako „uspokojivé“.

Kvůli trochu jinému důrazu na jednotlivé disciplíny dospěly kluby ÖAMTC a TCS sice ke stejnému hodnocení jako ADAC, ale udělily jiné finální známky. Pneumatiky Continental PremiumContact 6 a Semperit Speed-Life 3 o rozměru 205/55 R16 V získaly u klubů ÖAMTC a TCS celkové hodnocení „velmi doporučovaná“, Uniroyal RainSport 5 a Barum Bravuris 5 HM byly celkově označeny jako „doporučované“.