Nové BMW M4 – z výroby na pneumatikách Continental

11/08/2021
Continental_PP_Sportcontact-6_Product_web

SportContact 6 od společnosti Continental ve velikostech 18 a 19 palců získála schválení pro první výbavu nového BMW M4.

• Schválení první výbavy pro pneumatiku SportContact 6
  • Technický design zaměřený na ovladatelnost, přesnost a stabilitu jízdy ve vysokých rychlostech

BMW spoléhá na pneumatiky Continental SportContact v první výbavě nové M4. Pneu SportContact 6 byla vyvinuta zejména pro sportovní vozidla a je speciálně konstruována pro ovladatelnost, přesnost a stabilitu jízdy ve vysokých rychlostech. Kromě toho je nejlépe hodnocena na EU štítku pneumatik v kategorii přilnavosti za mokra- což znamená vynikající brzdný výkon na mokré vozovce. Continental získal  globální schválení pro rozměry 275/40 ZR18 (103Y) XL a 285/35 ZR19 (103Y) XL.

Continental_PP_Sportcontact-6_Product_2_web

SportContact 6 byl vyvinut speciálně pro sportovní vozidla a je navržen zejména pro ovladatelnost, přesnost a stabilitu jízdy při vysokých rychlostech.

„Pneumatiky hrají - jako jediný kontaktní bod mezi vozidlem a vozovkou -  zásadní roli při zajišťování optimálního zážitku z jízdy bez kompromisů,“ řekl Dr. Holger Lange, vedoucí vývoje pneumatik v oblasti první výbavy (Original Equipment – OE) společnosti Continental. "Naši inženýři vyvíjejí pneumatiky  speciálně pro první výbavu - které se perfektně shodují s příslušným modelem vozidla, a tím optimálně podporují výkon vozu. Díky úzké spolupráci s výrobci vozidel při vývoji našich plášťů dokážeme zachytit a naplnit jejich všechny  specifické požadavky.