Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE jezdí na pneumatikách Continental

18/10/2021
Continental_PP_Sportcontact-6_Product

Pneumatika SportContact 6 obsahuje směs speciálně přizpůsobenou vozidlu, která zaručuje nejlepší možný kontakt mezi pneumatikou a povrchem vozovky.

• 20" pneumatika SportContact 6 od společnosti Continental s označením XL (extra zatížení) schválena jako pneumatika první výbavy

Vysoce výkonné letní pneumatiky Continental se používají jako první výbava u nového modelu Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE. Schválenou pneumatikou je 20" pneumatika SportContact 6 se speciálním označením bočnice (MO1B), což znamená, že pneumatika byla vyvinuta konkrétně pro toto vozidlo. Pneumatika SportContact 6 již zaujala špičkovými výsledky v letošních testech německých automobilových časopisů Auto Bild (235/35 R 19), Auto Bild sportscars (265/35 ZR 20) a sport auto (255/35 ZR 19 / 275/35 ZR 19).

Sportovní prémiová pneumatika vybraná pro Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE se vyrábí v německém Korbachu. Obsahuje inovativní technologii vektorování sil přispívající k vynikající přesnosti řízení. Směs Black Chili, která je speciálně přizpůsobena vozidlu, zajišťuje nejlepší možný kontakt mezi pneumatikou a povrchem vozovky. Přináší také kratší brzdnou dráhu a rychlejší akceleraci za nízkých i vysokých teplot a za mokra i za sucha.

Continental_PP_Sportcontact-6_Product_AMG

Společnost Continental vybavuje nový Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE z výroby vysoce výkonnými letními 20" pneumatikami SportContact 6 s označením XL.

Continental_PP_Sportcontact-6_Product_AMG_2

Sportovní prémiová pneumatika se vyrábí v německém Korbachu.

Čtyřdveřový model, který byl poprvé představen veřejnosti na veletrhu IAA 2021 v Mnichově, je obzvláště výkonný plug-in hybrid. Pod jeho kapotou se skrývá osmiválec AMG V8 biturbo se zdvihovým objemem 4,0 l spojený s elektromotorem exkluzivně vyvinutým společností AMG s ultralehkým a přímo chlazeným vysoce výkonným akumulátorem. Se systémovým výkonem 470 kW plus 150 kW (639 k + 204 k) a maximálním točivým momentem 1 470 Nm poskytuje vozidlo bezkonkurenční jízdní výkon a potěšení z jízdy.

Continental_PP_Dr_Holger_Lange

„Aby se výjimečný výkon vozu Mercedes-AMG GT 63 SE PERFORMANCE vždy bezpečně přenesl na silnici, musejí pneumatiky dokonale vyhovovat vozidlu, protože jsou jeho jediným spojením s asfaltem,“ říká Dr. Holger Lange, vedoucí vývoje pneumatik pro první výbavu ve společnosti Continental. „Abychom přesně zaznamenali a optimálně implementovali specifické požadavky pro každý model vozidla, úzce spolupracujeme s našimi zákazníky již od fáze vývoje vozidla. Tímto způsobem zajišťujeme, že naše pneumatiky přesně splňují technické specifikace našich zákazníků, a významně tak přispívají k vysokému jízdnímu výkonu.“ Výrobci automobilů po celém světě spoléhají na společnost Continental jako na předního dodavatele a výrobce pneumatik. V Evropě je každé třetí vozidlo dodáváno s pneumatikami Continental.

Výrobky a rozměry schválené pro nový Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE:

SportContact 6 MO1B v rozměrech 265/40 ZR 20 (104Y) XL a 295/35 ZR 20 (105Y) XL